Зарежда Събития

« Всички Събития

 • Това събитие е минало събитие.

Стартира кандидатстването за предприемаческата програма ABLE Activator

11.12.2022

Стартира записването за предприемаческа програма ABLE Activator

ABLE Activator е интензивна програма с продължителност от 6 уикенда, която цели да развие предприемаческите и лидерските умения на 30 млади професионалисти на възраст от 20 до 35 г., давайки им практическо знание за стартирането на собствен бизнес и пряк достъп до ресурси в предприемаческата екосистема.

Програмата се реализира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) с генералната подкрепа на Фондация „Америка за България“. Neftelimov.com е медиен партньор.

Петото издание на програмата стартира на 3 февруари 2023 г., като желаещите могат да кандидатстват за участие до 11 декември 2022 г. на https://activator.bg/

вдигане на ръце за въпроси по време на лекция на ABLE Activator

Повече за ABLE Activator

Програмата е базирана изцяло на метода на учене чрез преживяване, с много практически задачи и симулации. Курсът ще протече в рамките на 6 дълги уикенда (петък – неделя), като всеки от тях ще покрие следните модули:

 1. Лидерски потенциал и предприемачество (3-5 февруари)
 2. Генериране на идеи и формиране на екипи (11-12 февруари)
 3. Създаване на стойност и тестване приложимостта на идеите (24-26 февруари)
 4. Бизнес модел, ценообразуване и стъпване на пазара (11-12 март)
 5. Маркетингова стратегия, продажби и преговори (18-19 март)
 6. Добре дошли в общността на ABLE (7-9 април)

Програмата ще завърши с презентиране на проектите, създадени в ABLE Activator – на тържествен Демо ден на 29 март, на който всеки от екипите ще представи разработената от тях идея, която може да има както бизнес, така и социална насоченост.

Какво ще получат участниците в програмата ABLE Activator?

 1. Практически знания, които да им помогнат да разработят своята идея – от нейното създаване до представянето и осъществяването на работещ бизнес проект.
 2. Споделяне на опит от първа ръка от основатели на стартиращи компании в България и лидери в различни сфери на бизнеса.
 3. Разбиране за ключовите аспекти за създаване на бизнес и иновации в глобален контекст.
 4. Среда, в която ще могат да развият креативност и критично мислене, да практикуват комуникационни и презентационни умения, както и работа в екип, да получават обратна връзка и да подобряват представянето си.

Какви са условията за участие в ABLE Activator?

Потенциалните кандидати са на възраст между 20 и 35 години, имат силна мотивация да се развиват като лидери и предприемачи, както и да допринасят за положителната промяна на средата в България.

Задължително условие е да владеят английски език и да имат възможност да посещават всички модули от програмата.

жена лектор на ABLE Activator

Срокът за кандидатстване е 11 декември, а кандидатстването става чрез попълване на апликационна форма на сайта на програмата www.activator.bg. 30 от всички кандидатствали ще бъдат избрани за участие в програмата, като таксата за включване е 590 лв за студенти и 790 лв за млади професионалисти. За студентите са предвидени 5 пълни стипендии. За всеки от участниците ще бъдат осигурени храна, напитки и кафе паузи, както транспорт и нощувки по време на модулите, които ще се проведат извън София.

За организаторите на ABLE Activator

Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи” е неправителствена организация, основана през 2011 г. от алумни на програмата „Младите Лидери на България” (Bulgarian Young Leaders Program) на Фондация „Америка за България“.

Детайли

Дата:
11.12.2022
Категория за Събитие:

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader