Зарежда Събития

« Всички Събития

 • Това събитие е минало събитие.

10 години международен форум за иновации Innovation Explorer в България

22 февруари

За десета поредна година в София ще се проведе ежегодният международен форум Innovation Explorer. Neftelimov.com е медиен партньор на събитието.

Събитието е планирано за 22 февруари 2024 г. в зала “Джон Атанасов” на София Тех Парк. Очаква ни футуристична разходка по следите на изгубеното време в България и отсъстващите иновации в живота ни. За времето, с което изоставаме от света и ни е все по-трудно да наваксаме. Форумът за иновации ще разкаже три истории за прогреса в България:

 1. за минало незавършeно,
 2. за настояще ненаправено,
 3. за бъдеще неслучило се.

Innovation Explorer 2024 ще бъде във формат събитиен маратон.

От 8:00 сутринта до 22:00 ч. вечерта. Предвидени са три сцени в една и съща зала:

 1. сцена на миналото (вляво),
 2. сцена на настоящето (напред),
 3. сцена на бъдещето (вдясно).

Екип лектори от велики умове от цял свят ще бъдат на Innovation Explorer 2024

 • проф. Джефри Пфеффър Thomas D. Dee II, професор по организационно поведение към Висшето училище по бизнес на Станфордския университет;
 • проф. Сохаил Инайатула, ръководител на катедрата на ЮНЕСКО за изучаване на бъдещето, IIUM, професор в университета Тамканг, редактор на списанието Journal of Futures Studies;
 • Селин Каптана, инвеститор във фонда за дялов и рисков капитал 500 Emerging Europe;
 • Дейвид Борн, ръководител на Институт Роланд Бергер и мн. др. ще ни пренесат в света на най-развитите страни.

корица на Innovation Explorer 2024

Голямата тема, скрита зад креативната идентичност, родена от екипа на агенция The Smarts, е за изоставането на България във всяка сфера на човешкия живот.

 • Представи си какво ще стане, ако влакът София-Варна стига за 25 минути, как това ще се отрази на възможността ни за работа и почивка? Да, такива влакове, удобни, безопасни, модерни, които се движат с над 500 км. в час вече съществуват в Китай.
 • Представи си какво ще стане, ако над градовете има защитни подвижни куполи срещу твърде яркото слънце лятото, както е в Сингапур?
 • Представи си какво ще стане, ако всички автомобили, които се движат в града, са напълно безшумни, като тестовете, които се правят в Германия?

Сред най-важните теми в програмата за 2024 г. подобаващо място ще заеме тази за навлизането на изкуствен интелект и за пръв път в България ще видим на една сцена DeepMind, Antrophic и OpenAI. В панелните дискусии ще бъдат представени и темите за иновативни публични политики, иновативни институции, индустрии и професии на бъдещето и др.

Модератори на форума Innovation Explorer 2024 са известни журналисти.

Те с имената си пишат историята на качествената българска журналистика като Венелин Петков, Миролюба Бенатова, Емил Спахийски, Мариета Тодорова, Флора Стратиева и др.

Innovation Explorer 2024 е събитие напълно достъпно за хора с различни възможности и с особена грижа към околната среда. Билетите с цена за ранна регистрация и запазени места са вече в продажба на сайта на организаторите: www.innovationexplorer.bg

Детайли

Дата:
22 февруари
Категория за Събитие:
Уебсайт:
www.innovationexplorer.bg

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader