Личностно развитие . 1 минутa

Бил Гейтс: 5 книги, които трябва да прочетем това лято

Бил Гейтс 5 книги които трябва да прочетем това лято

Това не е просто статия за 5 книги на съоснователя на Microsoft, Бил Гейтс, които трябва да прочетеш това лято.

Това е един своеобразен начин да надникнем в съзнанието и мисленето на един от гениите на нашето съвремие. Какви въпроси си задава? Каква иска да знае? Какво го кара да се чувства жив и да се развива?

Запознавам те с публикация на Бил Гейтс, която може да ти послужи за вдъхновение.

Една от тези 5 книги може да промени изцяло възприятието ти за света и за теб самия. Коя ли ще е тя? Нека разберем…

Четох (Бил Гейтс) някои страхотни книги напоследък. Сглобявайки този списък от пет книги, на които можеш да се насладиш това лято, разбрах, че няколко от тях се борят с твърде големи въпроси:

Какво кара един гений да бъде такъв?

Защо лоши неща се случват на добри хора?

Откъде идва човечеството и накъде се насочваме?

Въпреки тежките тематики, всички тези книги се оказаха изключително забавни за четене. Повечето от тях са кратки. Дори най-дългата (Леонардо) се чете бързо. Ако търсиш какво да четеш през следващите няколко месеца, няма начин да сбъркаш с нито една от изброените:

#1 от 5 книги на Бил Гейтс – Леонардо да Винчи, от Уолтър Айзъксън

Мисля, че Леонардо е един от най-завладяващите хора в историята на човечеството. Въпреки че днес е най-познат като художник, Леонардо е имал абсурдно широк спектър от интереси – от човешката анатомия до театъра. Айзъксън върши страхотна работа, събирайки различните линии на живота на Леонардо и обяснявайки какво го е направило толкова изключителна личност.

Достойни за четене са и великите биографии на Айзъксън за Алберт Айнщайн и Стив Джобс.

#2 от 5 книги на Бил Гейтс – Всичко се случва с причина и други лъжи, които обичам, от Кейт Боулър

Когато Боулър, професор в Училището по духовно божество, е диагностицирана с рак на дебелото черво IV степен, тя се стреми да разбере защо се е случило. Дали това е тест за нейния характер и личност? Резултатът е сърцераздирателен. Това е изненадващо забавна мемоария за вярата и срещата със собствената си смъртност.

#3 от 5 книги на Бил Гейтс – Линкълн в Бардо, от Джордж Сондърс

Мислех, че знам всичко, което трябваше да знам за Абрахам Линкълн, но този роман ме накара да преосмисля части от живота му. Той съчетава историческите факти от Гражданската война с фантастични елементи:

Това е дълъг разговор между 166 духове, включително и починалия син на Линкълн.

Имах нов поглед към начина, по който Линкълн трябваше да бъде разбит от тежестта на мъката и отговорността. Това е една от тези очарователни, двусмислени книги, които ще искаш да обсъдиш с приятел, когато я прочетеш.

#4 от 5 книги на Бил Гейтс – История на произхода: Голяма история на всичко, от Дейвид Кристиан

Дейвид е създател на любимия ми курс на всички времена – Голямата история. Той разказва историята за Вселената от Големия взрив до съвременните сложни общества, като обединява прозрения и доказателства от различни дисциплини в единствен разказ. Ако все още не минали курса Голямата история, История на произхода е чудесно въведение. Ако вече сте, това е чудесен начин да опресните знанията си. Така или иначе, книгата ще ви остави с доста по-голяма признателност за мястото на човечеството във Вселената.

#5 от 5 книги на Бил Гейтс – Фактологично, от Ханс Рослинг, с Ола Рослинг и Анна Рослинг Роннунд

Препоръчвам тази книга от деня, в който тя излезе. Ханс, блестящият световен здравен преподавател, починал миналата година, дава пробив в разбирането на основните истини за света:

Как се подобрява животът и къде все още трябва да се подобри светът?

И всичко това е преплетено в незабравими анекдоти от живота му. Това е последната финална дума от блестящ човек и една от най-добрите книги, които някога съм чел.

Грабвай една от тези 5 книги на Бил Гейтс и се потопи в един свят, различен от познатия!

В коментар под статията сподели коя друга книга много те е заинтригувала.

От Neftelimov.com ти пожелаваме приятно четене и незабравимо лято!

Виж също: 20-те навика на бъдещите милионери

Източник: LinkedIn

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Даниела Колева

Ново поколение маркетолог и сертифициран консултант по хранене от The Institute for Integrative Nutrition, NY. Обичам писането, психологията, йогата и народните танци. Силно вярвам в добротата на всяка една човешка душа и че България си струва.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader