Инициативи . 1 минутa

#рЕмисия – Положителните новини в централните емисии?

рЕмисия, емисия, новини, Положителните, новини, централните, новинарски, емисии,

„Имат ли място положителните новини в централните новинарски емисии?“

Заедно с Успелите.бг ти представяме кампания, която цели да инициира обществен дебат по темата за прекомерното количество негативни новини, които намират място в централните емисии новини. Както и нуждата от повече положителните новини в информационния поток на българските телевизии.

Кампанията е един апел да се отдели повече време за положителни новини.

,,рЕмисия Новини” е едно целенасочено предизвикателство към трите най-големи телевизии в страната БНТ, bTV и НоваТВ – да ни покажат една централна емисия само с положителни новини!

Факт е, че светът не е розово и перфектно място.

Но със сигурност не може всяка новина да включва убийство, атентат, негативна статистика или политически скандал.

Всички знаем, че трагедията, терорът или престъплението привличат много силно вниманието. Най-лошото е, че обществото вече започва да притъпява чувствителността си към негативното и то се превръща в нещо нормално. Оттам моралът се подменя, душевността се притъпява, а цинизмът става естествен модел на поведение.

Обществото ни е досущ като едно малко дете, което изгражда мисленето и поведението си от примерите, които вижда.

Ако няма баланс в тях, остава само сляпото следване на това, което се предлага. Заедно можем да променим тази тенденция и да покажем положителния пример на това дете.

На детето, което вече не вярва в ,,доброто‘‘ на новините:

Ние искаме добрите примери, за да ги следваме, защото ние сме това, което четем!

Трябва да спрем с новините за убийства, изнасилвания, затвор, измами, престъпници… Нас те не ни интересуват. Те няма какво да ни дадат. Не са за пример, а за провал. За провалени хора, които не са ни в зоната на интерес.

Добрите български примери са безкрайно много!
Само трябва да ги показваме!

Вярваме, че рЕмисия Новини е началото на положителната промяна в света на медиите.

Вярваме, че ще бъде подкрепена от редица известни личности и от цялото общество.

Вярваме, че ти имаш позиция и искаш да я споделиш.

Присъедини се в нашето събитие ТУК. Сподели вътре в събитието поне една позитивна новина, която не си виждал по телевизията! Покани приятели! Изрази подкрепата и мнението си с хаштаг #рЕмисия! Само заедно можем!

Виж също кои са позитивните новини, които никога не свършват.

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader