Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

WEBIT превръща София в дигитална столица на Европа

26.06.2018 - 27.06.2018

webit, софия

Webit.Festival Europe ще се проведе на 26-27 юни 2018 в София и ще бъде основна част от Европейската седмица на иновациите. Събитието е под патронажа на Министерството на Европейското Председателство на Съвета на Европа, на Комисаря по дигиталната програма и обществото на ЕК г-жа Мария Габриел, премиера на Република България г-н Бойко Борисов, както и на кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова. Neftelimov.com има удоволствието за втора поредна година да бъде сред официалните медийни партньори на събитието.

Webit e водещо събитие в календара на българското председателство на Съвета на ЕС с над 10 паралелни конференции и изложения.

Решенията за умна градска среда са сред водещите теми на предстоящия ,,Cities Summit”, който отново ще събере в столицата ни кметовете от цялата страна, както и кметове и представители от големи Европейски градове като Рим, Париж, Хелзинки, Солун, Прага, Варшава, Берлин и други.

,,Cities Summit” е една от над 10 паралелни тематични конференции и изложения, които ще се състоят в рамките на фестивала.

В нея ще вземат участие кметове и заместник кметове на големи градове, Комисията на ЕС и членове на Европейския комитет на регионите. Освен тях ще присъстват членове на Съвета на градовете и избрани иновативни стартиращи фирми в сферата на интелигентната енергия, мобилността, интелигентните административни решения и интелигентните градски решения.

Темите на конференцията включват Изграждането на Умни Градове, Цифровата трансформация, Устойчивост, интелигентна енергия, интелигентна мобилност и транспорт,  както и за Smart City хакатон, организиран от Община София и Българската камара на Архитектите.

Сред темите, които фестивалът Webit ще покрие тази година с повече от 300 световни лектори, са:

 • Европа с хоризонт 2030-2050 г. – какво ще се промени в следващите десетилетия във всички аспекти, засягащи обществото.
 • Модерна инфраструктура – обработка на данни, суперкомпютри и cloud технологии, как изкуствения интелект се развива и намира нови приложения в развитието на професиите, Blockchain (разпределена база данни).
 • Забавление и Медии в 21 век, където ще се дискутират актуални проблеми като фалшивите новини, бъдещето на телевизията и рекламата, мястото на виртуалната и добавената реалност в медиите.
 • Общество/Култура в дигиталната епоха: Регламента GDPR, поверителност в мрежата.
 • Киберсигурност – защита на данните в мрежата, предпазване от adware (софтуер, който показва нежелани, натрапчиви реклами), криптиране на данни.
 • Дигитални умения и образование – новото поколение израства в т.нар. Ера на Изкуствения интелект, която бавно, но сигурно променя образователната система.
 • Здраве: Иновации и интегриране на модерните технологии в здравеопазването.
 • Жените в бизнеса и политиката, която тема ще бъде част от Пленарните Сесии, председателствани от еврокомисар Мария Габриел.

Това, което дава на събитието през 2018 г. още по-висока стойност е, че то има подкрепата на Европейската комисия и имаме честта лично комисар Мария Габриел да приеме председателството на Пленарните сесии в рамките на фестивала Webit в София. Също така в рамките на Европейската седмица на иновациите и дигитализацията ще се проведе и събитието на Европейската Комисия – Дигитална Асамблея. Именно то е най-високото ниво годишно събитие на Европейската Комисия, когато говорим за регулации и политики в сферата на технологичния и дигитален бизнес.

Фактът, че всички тези над 1500 поканени от Комисията и лично Комисар Габриел – комисари, политици, министри, директори от всички направления в ЕК, касаещи единния дигитален пазар, ще бъдат в София заедно с над 5000 топ бизнес лидери и предприемачи от цял свят, основатели на малки и средни предприятия от всякакви индустрии от над 100 държави,  които са сред посетителите на Webit festival Europe (сред тях и създатели на едни от най-иновативните компании, футуристи и глобални лидери в технологичния свят), създава наистина уникални възможности за бизнеса,

казва Пламен Русев.

Наскоро организаторите потвърдиха участието в София на:

 • Гер Барон, технологичен директор в Амстердам;
 • Юрай Вакулик, изпълнителен директор на Аеромобил, летящият автомобил;
 • Франческа Бриа, технологичен директор в Барселона;
 • Патрик ван дер Смагт, директор на групата по Изкуствен интелект на Фолксваген;
 • Федерико Флорез, директор на информационния отдел на гиганта Феровиал.

Повече информация и билети ще откриеш на: www.webit.bg

Details

Start:
26.06.2018
End:
27.06.2018
Event Category:

Organizer

Webit
Email
office@e-acad.eu
View Organizer Website

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader