Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Магистратура от ТОП предприемачи във Варна

21.09.2018

Магистратура от ТОП предприемачи във Варна

Преподаватели и предприемачи от Силициевата долина правят магистърска програма ,,Предприемачество” във Варна.

Студентите могат да кандидатстват до 21 септември за пълна стипендия за магистърска програма по предприемачество във Варненски свободен университет. Учебното съдържание е базирано на материали от Центъра по предприемачество на Масачузетския технологичен институт в САЩ (MIT).

Обучението е практически насочено към хора с изявено желание за лидерство, социално въздействие и управленски умения. Преподавателите са предприемачи с опит от сделки в САЩ и света, които са възпитаници на и към момента преподават във водещи американски университети, като Станфорд, Калифорнийски университет, Карнеги Мелън, MIT и др.

Ърни Уилсън е един от топ преподавателите по социално предприемачество и мениджмънт на иновационния процес в новата дисциплина. Той казва:

Ако нямате познания в уменията ACE-IT (адаптивност, културна компетентност, съпричастност и емпатия, интелектуално любопитство и 360-градусова представа за света) няма да можете да привлечете екип, финансиране или клиенти.

Джейми Уилямс, преподавател по стратегии, добавя:

Сглобяването на правилния екип за стартиращ бизнес означава събиране на подкрепа от хора, които са различни, но също и на хора, които имате потенциал да ръководите.

Майкъл Марвин, който е един от основателите на Tech Valley в Ню Йорк казва, че той ще учи студентите в специалността:

На това колко е важно да се възползват пълноценно от потенциала на предприемаческата екосистема, когато създават своите продукти и услуги за пазара.

Сред българите, които ще преподават в нея, се открояват имената на висши мениджъри с кариера в чужбина, завършили в Станфорд, като:

  • Дафина Тончева (US Venture Partners),
  • Деян Витанов (CEO and Co-Founder of Chobolabs),
  • Момчил Кюркчиев (Co-Founder and CEO of Leanplum) и др.

Преподаването е изцяло на английски език.

За повече информация посети сайта на Варненски свободен университет: http://entr.vfu.bg

Детайли

Дата:
21.09.2018
Категория за Събитие:

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader