Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Умна храна за умни мисли и иновации. Форумът Explorer 2018

22.02.2018

Innovation Explorer, умни мисли

На 22 февруари 2018 г. ще имаме възможността да осмислим иновациите, своята култура и бъдещето си чрез умни мисли на лектори от Amazon, Google, Facebook, Ocado, Microsoft, Challenge Prize Centre, New York University’s (NYU) Stern School of Business, SoftServe и др.

Умна храна за умни мисли и иновации. Food for thought е темата на четвъртото издание на форума Innovation Explorer Day.

Не пропускай да се заредиш с вдъхновение и мотивация за цяла година напред. Организаторите ни уверяват, че гостите ще участват, този път, интерактивно в лекциите, дискусиите и уъркшопите през цялото време, с помощта на няколко технологични решения.

Основна тема на събитието е отново същността на иновацията.

Как постигаме култура на иновациите, която подпомага устойчивото подобрение на средата ни на живот? Иновациите се считат за най-важната съставка в съвременната икономика. Създаването на иновационна култура може да консумира голяма част от организационната и правителствената енергия за преодоляване на противодействащите сили на инерция и ентропия. Но след като идеята успешно се приложи в публичните политики – източниците на енергия, креативност, страст и дисциплина могат да бъдат използвани за социално благо.

Според Глобалния иновационен индекс (Global Innovation Report 2017), през 2017 г. България подобрява своето представяне в иновациите, като заема 36-та позиция, спрямо 37-ма позиция през 2016 г., а същото плавно покачване на представянето се наблюдава и в Европейския иновационен индекс (European Innovation Scoreboard), където страната с усилие излезе от зоната на най-изостаналите страни в областта на иновациите, където заемаше последна позиция и премина в зоната на умерените иноватори през 2017 г.

Тази тенденция, заедно с нарастващи инвестиции в региона, засиленият интерес към предприемаческа активност, навлизането на професионално знание за иновации у нас, са определящи за добрите ни перспективи в областта на иновационното лидерство.

Виж как този модел: Знание-опит-експеримент, работи успешно за страните лидери в областта на иновациите и се подготви да бъдеш от иновационните лидери във форума Innovation Explorer 2018.

Детайли

Дата:
22.02.2018
Категория за Събитие:
Уебсайт:
http://innovationexplorer.bg/

Място

Sofia Event Center
бул. Черни връх 100, 1407 Sofia, Bulgaria
София, София 1407
+ Google Map
View Място Website

Организатор

Innovation Starter
Email
office@innovationstarterbox.bg
View Организатор Website

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader