Зарежда Събития

« Всички Събития

 • Това събитие е минало събитие.

Innovation Explorer 2018: култура на иновациите, политики за иновации

22.02.2018

Innovation Explorer, Innovation Explorer 2018

Innovation State of Mind: Public Policies for Innovation е темата на четвъртото издание на форума Innovation Explorer Day, който ще се проведе на 22.02.2018 г. в Sofia Event Center с генералната подкрепа на: Unicredit Bulbank, VISA и в сътрудничество с: Microsoft, Questers, SoftServe, ICAP и др.

Лектори от Amazon, Google, Facebook, Ocado, Microsoft, Challenge Prize Centre, New York University’s (NYU) Stern School of Business и др. ще коментират ролята на бизнеса във формирането на политики за иновации, новаторството и умните промени в културата на средата.

Различното в Innovation Explorer 2018:

Форумът ще се съобрази с контекста на годината – председателството на България на Съвета на Европа и ще потърси ,,тайната съставка” на успеха на държавите известни с напредъка си в областта на иновациите.

Откриващ лектор на форума Innovation Explorer 2018 ще бъде проф. Арун Сандарараджан (Arun Sundararajan).

Авторът на бестеслъра ,,Споделената икономика” (The Sharing Economy), спечелила много отличия за най-добра книга, преподавател в New York University’s (NYU) Stern School of Business, лектор на Международния икономически форум, един от най-цитираните икономически автори в последните години в The New York Times, The Financial Times, The Guardian, Wired, Le Monde, Bloomberg View, Fortune, Entrepreneur, The Economic Times, LiveMint, Harvard Business Review, Knowledge@Wharton and Quartz.

Акцентите в презентациите на другите лектори ще са върху мисленето и нагласата на хората, от пасивна към експериментаторска.

Ще видим къде ще ни изведат позитивното мислене (Бари Бранд, Директор иновации в Saatchi&Saatchi), технологиите в полза на хората, които предизвикват държавни регулации (Джим Фанинг, Директор за Централна и Източна Европа на Amazon Web Services, Габриела Чех, Директор публични политики за Централна и Източна Европа във Facebook, Стефани Фастре, Ръководител на иновационните и креативни програми за служители в Google), автоматизирането на процесите и иновациите като процес (Пол Кларки, Главен директор технологии в Ocado, Мат Макбрайд, Вицепрезидент в SoftServe, Оливие Ашът, Директор изследователски програми в PrizeCenter) и много други.

Innovation Explorer

Другите две ,,съставки” на иновационната култура:

Мащабното глобално мислене и амбицията за промяна, които заедно с позитивната нагласа имат силата да променят енергията на цяла една общност, ще видим в презентациите на Декс Торик-Бартън, когото гостите и публиката на Innovation Explorer познават от тазгодишното издание, Бари Бранд, Левент Коркмаз и Карина Карагаева, които ще ви заразят и с термина ,,дигитално щастие”.

Гостите на форума Innovation Explorer 2018 тази година ще могат да избират и измежду цели четири работилници:

 • Innovate your mindset, с фасилитатор Карина Карагаева;
 • Inclusive Design, с фасилитатор Мат Макбрайд (Matt McBride);
 • Strategic Design, с фасилитатор Левент Коркмаз (Levent Korkmaz);
 • Winning Potential Investor, с фасилитатор Христо Касовски.

Основното внушение на форума през 2018 година ще бъде за нов мениджмънт на очакванията ни. Средата има голямо влияние върху поведението на хората и тяхното иновативно мислене, а стимулирането на креативното мислене, приемането на нови идеи, дори времето, отделяно за иновации, влияят на капацитета за иновации на всеки човек в една страна.

Оттук и връзката с храната не е случайна:

Food for Thought е буквално и метафорично послание към теб:

За да правим иновации, трябва да мислим за иновации и да живеем с нагласата за промяна тук и сега, и в бъдеще.

Тази година на събитието се очакват над 1200 гости и лектори от 12 държави.

Innovation Explorer

Организатор на Innovation Explorer 2018 е Innovation Starter:

Първата българска агенция за иновации, която реализира бизнес, публични и образователни проекти с цел промяна на средата и на културата на иновации у нас. Innovation Starter организира практически обучения и консултации, чрез които да запознава студенти по маркетинг, реклама и бизнес развитие, търговски компании, нестопански предприятия, държавни институции и start-up компании с принципите на:

 • Изграждане на дългосрочна култура на иновации;
 • Последователното изобретателско мислене и неговите методологии;
 • Инструментите за генериране на иновативни идеи;
 • Работа с конкретни казуси за иновиране и ре-новиране на продукти, услуги и процеси;
 • Консултации и анализ на портфолио от продукти и услуги, бизнес развитие;
 • Прилагане на принципите на изобретателското мислене в Интернет проекти.

Innovation Explorer

Детайли

Дата:
22.02.2018
Категория за Събитие:
Уебсайт:
http://innovationexplorer.bg/

Място

Sofia Event Center
бул. Черни връх 100, 1407 Sofia, Bulgaria
София, София 1407
+ Google Map
View Място Website

Организатор

Innovation Starter
Email
office@innovationstarterbox.bg
View Организатор Website

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader