Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Студент си и имаш идея как София да стане Супер? – Кандидатствай тук!

30.05.2017 - 31.05.2017

Студент, София, Супер, Кандидатствай, Академия, иновации, събитие, Innovation Starter

За четвърта поредна година в София на 30 и 31 май ще се проведе безплатна Академия за иновации за студенти – Sofia Innovation Hackathon. Двудневното събитие, с елементи на хакатон, се организира от агенцията за иновации Innovation Starter в партньорство с водещите университети в България и през 2017 година с институционалната подкрепа на Европейската комисия.

В рамките на Академия за иновации 2017, студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три категории:

  • Дигитална среда;
  • Продукти и услуги на бъдещето;
  • Брандинг (конкуренти предимства) на София-град.

На 30 и 31 май в НДК, Литературен клуб ,,Перото‘‘, младежите ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите, изброени по-горе. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на жури, което включва представители на бизнеса, предприемаческата екосистема и академичната общност.

Предварителна регистрация за отбори, които искат да участват в хакатона, в която ще се допускат отбори, (с не повече от 5 души в екип), ще тече от 10 март до средата на месец май ТУК.

На 31 май от 14:00 ч., при открити врати, в Литературен клуб ,,Перото“ на НДК, София ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2017г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации и организаторите.

На 30 май, от 9:00 до 13:00 ч. всички други студенти, ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда, водени от водещи международни и български креативни експерти.

Студент, София, Супер, Кандидатствай, Академия, иновации, събитие, Innovation Starter

На миналогодишната Академия за иновации 2016 се включиха студенти от български университети, както и български студенти от 5 други държави. Общо 63 отбора бяха заявили участие.

Работата на журито не беше лесна. То избра на първо място да бъде отборът с приложение за смартфони, с което всеки има възможност да създава собствените си маршрути според мястото, до което иска да отиде, интересите и възможностите си. Спечели парична награда от 10 000 лв. за осъществяването и популяризирането му.

Сред другите проекти бяха:

  • Приложение за смартфони, с което учениците да се състезават по отбори в опознаването на историческите личности и места в София.
  • Платформа за спортни събития и инициативи. В която всеки според възрастта и интересите си да избира къде да тренира.
  • Програма за ученици, която да ги въведе в професионалните сфера в рамките на учебния процес.

Сега е твой ред да направиш София СУПЕР! Регистрирай се ТУК.

Детайли

Начало:
30.05.2017
Край:
31.05.2017
Категория за Събитие:
Уебсайт:
http://innovationstarterbox.bg/events/innovation-academy-2017-sofia-innovation-hackathon/

Организатор

Innovation Starter
Email
office@innovationstarterbox.bg
View Организатор Website

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader