Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

София Тех Парк организира Investum Supersonic в подкрепа на новатори и стартъпи

25.03.2019

На 25 март 2019 г. от 14.00 часа София Тех Парк организира конференция „Investum Supersonic“, посветена на развитието на иновативната екосистема в България. Събитието ще се състои в иновационния форум „Джон Атанасов“ на научно-технологичния парк. Neftelimov.com е медиен партньор.

Целта на събитието е да даде възможност за среща и взаимодействие между водещи инвеститори, предприемачи и хора с новаторски идеи и мислене, като по този начин постави основата на платформа за изява, подпомагане и насърчаване на предприемчиви българи с иновативни проекти за продукти или услуги.

В първия панел на конференцията ще се проведе начална среща на Клуба на анонимните иноватори (AI Club). Целта на организацията е изобретатели и новатори от цялата страна да получат видимост и подкрепа, за да преминат със своите идеи на следващо ниво на развитие и да ги превърнат в успешно бизнес начинание. По време на събитието, с помощта на ментори и експерти, стартиращите бизнеси ще имат възможност да получат консултации по въпроси, свързани с развитието на компаниите им, разработване на проектите им, както и съвети как успешно те да бъдат комерсиализирани. В консултациите ще се включат експерти от София Тех Парк и водещи професионалисти от иновативната екосистема, както и международните експерти и основни лектори на конференцията-  Rob Newell, Laurent Sinaï Sinelnikoff, Victor Schiller и Georgi Gunchev, от които участниците във форума ще научат как да преодоляват бариерите за финансиране и мащабиране в глобален аспект. Партньорите на събитието от „Gargarage“ ще представят демо ден на преакселераторската си програма.

Вторият панел от конференцията ще започне от 17.15 часа и в него ще участват вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на София Йорданка Фандъкова. Поканен е и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Председателят на Надзорния съвет на София Тех Парк Петър Статев ще представи целите и задачите на София Тех Парк в подкрепа на иновациите и взаимодействието между науката и бизнеса. По време на събитието ще бъде анонсирана и новаторската програма на София Тех Парк,  която ще предоставя широк набор от услуги и възможности за изобретатели, новатори и предприемачи, включително менторство, обучения, работилници и възможност те да презентират своите идеи, концепции и предизвикателства пред висококвалифицирани експерти.

От 18.00 часа водещи инвеститори от страната ще направят преглед на текущия инвестиционен климат в България, както и анализ на стартиращите бизнес проекти, които се търсят за подпомагане и развитие от местните бизнеси.

Основните презентации на международните лектори Rob Newell, Laurent Sinaï Sinelnikoff, Victor Schiller и Georgi Gunchev ще започнат в 19.15 часа.

Повече за събитието, лекторите и възможностите за регистрация: https://www.supersonic.bg

Details

Date:
25.03.2019
Event Category:

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader