Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Наслади се на вълшебна музика през есента с Пиано Екстраваганца

26.09.2017 - 06.10.2017

Пиано Екстраваганца

За седма поредна година през октомври в София ще се проведе музикалният фестивал ,, Пиано Екстраваганца ‘‘.

Серията от събития от 26 септември до 6 октомври е част от Културния календар на Столична община и се организира от Фондация „Пиано Екстраваганца“, с подкрепата на Министерство на отбраната на България, Столична Община, Фондация ,,Америка за България”, Софийски университет и др.

Фестивалът ,,Пиано Екстраваганца” ще бъде в ключови локации на София, сред които:

Централния военен клуб, Националната опера, Аулата на Софийски университет, меломаните ще могат да се насладят на уникални рецитали, камерни концерти и песенни вечери. Фокусът, разбира се, е върху пиано музиката, е една от звездите-инструменти на събитието е закупеният от фондациите ,,Пиано Екстраваганца” и ,,Културни перспективи” роял, който ще може да бъде ползван, както за обучение на млади български пианисти, така и за концертите от фестивалната програма.

Фестивалът, освен над 4000 гости и 25000 аудитория, събира в България всяка година големи международни имена, като през 2017-та, сред гост-изпълнителите ще видите и чуете музиканти от над 10 държави, сред които: Инголф Вундер от Австрия, Мелани Местре от Испания, Лана Тротовшек от Словения, Елоиза Кашо от Италия, Пьотр Вилежал от Полша, Вячеслaв Грязнов от Русия и др.

От българска страна, освен основателят на фестивала маестро Людмил Ангелов, ще участват и Веселина Кацарова, Евгени Божанов, Милен Кукошаров, Веселин Еко Веселинов и др.

Пиано Екстраваганца

Организаторът на ,,Пиано Екстраваганца” споделя за тазгодишното издание:

Седмото издание ще представи 6 клавирни рецитала, 2 камерни концерта, 2 джазови концерта, ден на ,,Отворени врати” за деца и възрастни и една премиера на документален филм за Астор Пиацола. Надявам се, че изключителните артисти и разнообразието на подбрания репертоар в тези 10 концерта ще задоволи и най-изтънчените вкусове на публиката.

Виж пълната програма и не пропускай да ѝ се насладиш тук.


Повече за организаторите на фестивала ,, Пиано Екстраваганца ”:

Фестивалът се организира от фондация ,,Пиано Екстраваганца”, създадена като юридическо лице с нестопанска цел, за осъществяване на общественополезна дейност. Най-важната цел на фондацията е възстановяване на световното музикално наследство, посредством събиране на редки музикални партитури и тяхното изпълнение в концертите на фестивала. За целта се привличат както реномирани артисти, така и млади дарования с желание да изпълняват подобен репертоар.

Повече за фестивала ,, Пиано Екстраваганца ”:

Едно от най-значимите музикални фестивални събития в България и Източна Европа. Освен артистичен директор, маестро Людмил Ангелов е негов основател и куратор на съдържанието. Фестивалът е печелил престижни отличия, като наградата ,,Музикален проект на годината” в годишните награди на предаването ,,Алегро Виваче” на БНР за 2016 г. и признанието на ЮНЕСКО за опазване на световното музикално наследство.

Детайли

Начало:
26.09.2017
Край:
06.10.2017
Категория за Събитие:
Уебсайт:
http://www.piano-extravaganza.com/

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader