Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Форум за биотехнологии събира български и чуждестранни експерти в София

25.09.2019

След огромния успех и безпрецедентния интерес към пилотното издание на проекта, BIOTECH ATELIER ще се проведе за втора поредна година с още по-впечатляващи програма и лектори. Събитието ще се състои на 25 септември 2019 г. в Иновационен форум „Джон Атанасов“, „София Тех Парк“. Идеята е Ателието да се превърне в ежегодно събитие и да се разширят максимално обхвата и отзвука от него, както на локално, така и на международно ниво.

Целта на инициативата, организирана от Прескрипция и Българската Асоциация за Персонализирана Медицина  (БАПЕМЕД), е да събере за втора поредна година на едно място водещи български и международни експерти в сферата на иновациите и предприемачеството, катализирайки процеса на растеж и развитие на българската биотехнологична екосистема. Основателите и идеолозите на BIOTECH ATLIER са убедени в потенциала на биотехнологиите и смятат, че ключът за успешното развитие в тази среда е в международното сътрудничество и колаборацията между наука и индустрия, които имат възможност за директен диалог по ключови теми и проблеми в деня на събитието.

В конференцията ще вземат участие водещи учени, предприемачи, бизнес лидери, визионери, футуристи, инвеститори, професионалисти и експерти, работещи активно в областта на биотехнологиите.

Миналата година, на първото по рода си Ателие по биотехнологии в България, събрахме 220+ участника от 15 държави от целия свят. Дискутирахме над 10 часа по 13 различни теми с 29 лектора и представители на 82 компании. Посрещнахме 5+ генерални директори; 30+ изпълнителни директори и управители; 20+ членове на управителни съвети; 20+ професионалисти в сферата на продажбите, маркетинга и бизнес развитието; 30+ консултанти и анализатори; 10+ проектни ръководители; 10+ професионалисти в сферата на човешките ресурси; 10+ представители на регулаторни органи и 50+ университетски преподаватели и студенти.

Фокусът на тазгодишното BIOTECH ATELIER 2.0 е върху: лекарствени продукти за модерни терапии (ATMPs), изкуствен интелект и машинно обучение в медицината (AI and machine learning in medicine), проекта MEGA (Million European Genome Alliance).

В допълнение, ключовите теми ще са свързани с: персонализирана медицина, биомаркери и съпътстваща диагностика, данни от медицинската практика (RWD/ RWE), биобанкиране, ангажираност на пациента и поставянето му в центъра на здравната грижа и система, пациентско застъпничество, клинични проучвания, международно партньорство и проекти, възможности за финансиране и много, много други.

Специалистите в заключителната сесия на Ателието ще обменят идеи, опит и предложения в дискусия, целяща да даде отговор на фундаменталния за събитието въпрос, а именно „Възможно ли е биотехнологиите да допринесат за 10% прираст за брутния вътрешен продукт на България?“.

Участниците в Ателието ще имат уникалната възможност да срещнат събрани на едно място забележителни лектори, от които да почерпят познания и опит и с които да водят дискусия в сферите на експертизата им.

Заповядайте и станете част от това амбициозно и  мащабно събитие, посветено на биотехнологиите, на иновациите в тази област, както и на стимулирането на биотехнологичната индустрия в страната.

За актуална информация, моля посетете: https://biotech-atelier.com/

Details

Date:
25.09.2019
Event Category:

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader