Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Бизнес магистратура във Варна: Запиши се!

30.09.2019

Запиши се за бизнес магистратура във Варна

В предприемаческата среда в България през последната година се случи нещо ново. Към нея се присъедини първият випуск студенти от бизнес магистратурата във Варна (съвместен проект на Варненския свободен университет и Българския център по предприемачество). Neftelimov.com е медиен партньор.

В тази бизнес магистратура във Варна се ползват учебни материали от курсове на обучение в Станфорд и Масачузетския технологичен институт.

Първият випуск от 30 студенти успешно представи своите проекти пред международни инвеститори и представители на бизнеса, сред които Лари Бийл – американски финансов консултант и инвестиционен мениджър, инициатор и ментор на програмата, Майкъл Марвин –един от основателите на Tech Valley в Ню Йорк, и инвестиционните фондове Innovation Accelerator и BrightCap Ventures.

Стартъп проектите, вдъхновени от практическата насоченост на програмата по предприемачество вече правят и първите си реални стъпки в бизнеса. В рамките на два семестъра обучението пренесе в България най-добрите практики на лектори от Силициевата долина, опита на световно известни предприемачи и практика.

През новата учебна година обучението на бизнес магистратурата във Варна отново ще водят едни от най-успелите предприемачи с опит от САЩ и България.

Сред българите, които ще преподават в нея, се открояват имената на висши мениджъри с успешна кариера в чужбина.

Майкъл Марвин, който е един от основателите на Tech Valley в Ню Йорк сподели, че учи студентите в специалността на възможността да се възползват пълноценно от потенциала на предприемаческата екосистема при създаването на своите продукти и услуги за пазара.

„Имате блестящи млади хора в България, насърчавайте ги!“, казва Марвин пред организаторите.

Акцент върху обучението през тази година ще бъде поставен върху социално предприемачество, което смесва находчивостта на бизнеса със социална мисия, умелото съчетаване и баланса на социални и икономически цели с доброто разбиране за нуждите на обществото. За най-добрите кандидати и през новата учебна година отново ще бъдат отпуснати частични стипендии от Варненския свободен университет и бизнеса в региона.

Обучението в тази бизнес магистратура във Варна се провеждат изцяло на английски език.

Заявки за участие и регистрация до 30 септември на entr.vfu.bg

Details

Date:
30.09.2019
Event Category:

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader