Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Чуй 6 вдъхновяващи истории на хора с различни възможности на 3 декември

03.12.2020

Чуйте 5 вдъхновяващи истории на хора с различни възможности на 3 декември

Международният ден на хората с увреждания се отбелязва ежегодно на 3 декември, за да се насърчи пълното и равноправно участие на хората с различни възможности. Да се предприемат действия за включване им във всички аспекти на обществото и професионалното развитие.

На 3 декември от 16:30 ч. тази година, Jamba ще организира онлайн конференция (събитието е достъпно за глухи хора), която ще покаже вдъхновяващи и успешни примери на хора с различни възможности, които ще дискутират заедно важни теми. Ще обсъждат възможности и ще споделят своят опит. Събитието е продължение на Националната информационна кампания “Равенството значи повече”, организирана от Фондация “Сошъл Фючър”.

В България има около 800 000 души с различна степен и вид увреждане.

Едва 10% от тях работят. Липсата на равен достъп, качествено приобщаващо образование и дискриминация са основните фактори за високите бариери при включване на хората с различни възможности в пазара на труда у нас.

В сегашната ситуация с COVID-19 наистина ни делят прегради под формата на маски, плексигласи и други. Това още повече затруднява включването и единственото, което може да направим в момента, е да се замислим.

Целта на събитието е точно това – да обърне внимание на обществото,

“Сега повече от всякога”, защото епидемичната ситуация постави всички ни във временна изолация. Сякаш за да ни напомни, колко хубаво е да сме заедно и да се приемаме без да поставяме бариери помежду ни.

И когато се върнем към нормалния живот, да дадем шанс на хората с потенциал, които имат своите предизвикателства. Без да слагаме отново бариерата, а да я премахнем и да ги допуснем в кръга приятели или екип.

За кого е подходящо събитието:

 • Компании, които искат да приемат в екипите си хора с различни възможности;
 • Всеки, който има нужда от мотивация и вдъхновение;
 • Хора и организации подкрепящи каузи;
 • Хората, които случват промяната;
 • Хора с идеи за позитивна промяна;
 • Добротворци;
 • Представители на други многообразни групи;
 • Институции и др.

Главни вдъхновяващи герои, които ще споделят добрите примери, са:

 • Иван Йончев, футболен анализатор. Преди 6 месеца започва работа на тази длъжност, като преди това дълго е търсил подходяща работа.
 • Иван Карастоянов, експерт по корпоративно развитие на уеб-базирана система за разплащания. От скоро е и блогър в Jamba. Пише кратки авторски и преводни текстове на различни любопитни теми, както и стихове, стреми се да опазва българския език чист от излишна употреба на чуждици. Любител на спорта, туризма и приключенията.
 • Ина Хранова, уеб програмист. Възпитаник на Факултет по математика и информатика към Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Повече от 4 години работи в ИТ сектора. Занимава се с разработка на уеб сайтове, уеб приложения и онлайн маркетинг. От скоро е блогър в собствения си сайт reactnativeninja.com. Обича да експериментира с различни технологии и подхваща собствени проекти.
 • Михаил Христов, притежател на три световни и две вицеевропейски титли на скок на дължина, както и на множество други постижения. В момента е независим депутат, предприемач и новатор в изработването на протези за хора с увреждания.
 • Стефан Виет, посланик на бягането с кауза Run2Gether България и част от екипа на Jamba вече две години. Студент по “Социология”, до скоро е работил в отдел “Обслужване на клиенти” на един от българските телекоми. Стефан е активен застъпник за правата на хората с различни възможности, именно това го мотивира да стане част от Jamba. Към момента търси нови възможности за реализация, обучава се като QA (осигуряване на софтуерното качество е безплатно обучение организирано от Jamba и САП ЛАБ БЪЛГАРИЯ) и дигитален маркетинг.
 • Теодора Нешева, графичен дизайнер по професия. В момента изучава “Уеб дизайн”. До скоро е била част от екипа на телекомуникационна компания, а сега търси нови възможности за реализация.

“От опита си до момента видяхме, че включването в пазара на труда е по-трудно при кандидатите с различни възможности. Именно поради тази причина нашата мисия е да предоставяме все повече адаптирани обучения, които да повишават квалификацията на кандидатите и по този начин да се реализират по-лесно в пазара на труда”, коментира Йоана Колева, председател на Фондация “Сошъл Фючър” и съосновател на Jamba.

Повече информация за събитието и streaming на 3 декември от 16:30 ч. ще откриеш на: Jamba.bg/3December

Neftelimov.com е медиен партньор на конференцията, а Петър Нефтелимов ще бъде модератор.

Details

Date:
03.12.2020
Event Category:

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader