Интервюта . 12 минути

Стоян Янков за изкуството да живееш осъзнато

Стоян Янков за изкуството да живееш осъзнато

Стоян Янков е икономист, филмов продуцент и експерт в областта на продуктивността и изкуството да живееш осъзнато. Вече повече от 7 години той гради своята международна кариера, като помага на компании и хора да откриват своето предназначение и да са успешни. Роден и израснал в България, Стоян завършва висшето си образование в Дания, където живее и работи през последните няколко години.

Като треньор, Стоян работи със стотици клиенти. Непрекъснато има участия в най-добрите тренинги и семинари в сферата на личностното развитие за изкуството да живееш осъзнато и бизнес. Тъй като лично тества инструментите и препоръките, които дава, той е сигурен, че предлага на клиентите си най-подходящите решения.

Опитът на Стоян Янков в допълнение към страстта му да споделя и вдъхновява, го превръщат в международен лектор. Със своята харизма и провокативен стил той завладява всяка публика. Провежда лекциите си в повече от 10 държави в различни формати като бизнес и творчески конференции, корпоративни събития и стартъп общности.

…а сега ще ни разкаже повече за изкуството да живееш осъзнато в следното интервю за Neftelimov.com.

Стоян Янков, какво означава да си коуч по продуктивност? Кои са основните принципи на изкуството да живееш осъзнато, които прилагаш в живота си и на които учиш хората?

Това да си продуктивен e начин на мислене. Начин на живот!

Да живееш на пълни обороти. Да живееш осъзнато. Да си залагаш цели и да ги постигаш. Да инвестираш в себе си и в личностното си развитие. Да не спираш да търсиш себе си и нови начини за растеж в личен и кариерен план.

Като коуч по продуктивност, помагам на клиентите си на лично и корпоративно ниво да развият правилния начин на мислене и навици. В момента пиша книга заедно с изпълнителния директор на водещия b2b стартъп акселератор в Европа – Startup Wise GuysCristobal Alonso. Като в основата на книгата е рамката/моделът за екипна продуктивност и корпоративна култура, който разработвам и ползваме вече няколко години #perform.

Стоян Янков за изкуството да живееш осъзнато

Холистичен и семпъл модел, който помага на предприемачи и мениджъри, да фокусират вниманието си върху най-важните сфери за екипа си от гледна точка на ефективност. Стотици, най-вече стартъп компании из Европа, вече ползват модела и постигат резултати.

Ти си оратор и говориш пред разнородна публика. Кои са основните теми, които разкриваш?

След като завърших магистратура в Дания, се насочих към киното. 5-6 години работих като видео и филмов продуцент. Един ден се замислих:

Като професионалисти в областта на киното ползваме определени инструменти: пишем сценарии и планове за продукцията… Всички те ни помагат да сме ясни и конкретни какъв е филмът, който правим, каква е историята която създаваме. И чак след това мислим КАК най-ефективно да постигнем тази визия.

  • Защо пък да не ползваме същата идея за собствения си живот и бизнес?
  • Ако аз съм героят на моя филм, каква история искам да създам?
  • Ако аз съм продуцентът на собствения си живот, как бих вземал решения? Как бих преодолявал трудностите и препятствията?

Всички имаме тази героична част, но понякога я оставяме в спящо положение за твърде дълго.

Стоян Янков за изкуството да живееш осъзнато

Стоян Янков, форматът, който представяш в София, Samodiva Mastermind Summit само за българската аудитория ли е?

Samodiva Mastermind Summit е формат за изкуството да живееш осъзнато, в който влагаме сърце и душа. Ние сме няколко партньори, българи, които или живеем, или сме живели в чужбина, но си обичаме България и вярваме в потенциала на хората тук. Целта ни е да направим нещо различно от типичната конференция. Форматът е много ексклузивен и интерактивен.

Разглеждаме 6-те най-важни сфери в живота на всеки един човек през призмата на героя.
Поканихме невероятни лектори от чужбина. Хора със супер интересни истории и професионалисти в областта на ораторството, коучинга и консултирането. Всеки един от тях ще изнесе кратка вдъхновяваща лекция по темата.

За всяка една сфера – всеки участник ще има по 7 минути да сподели нещо, което би искал да подобри в определената сфера в малка група от 5 човека. След като всички минат през така наречения „горещ стол“, продължаваме със следващата тема – като участниците се разбъркват.

По този начин накрая на деня – не само всеки ще има идеи, вдъхновение и стратегии как да си подобри живота и бизнеса, но и ще е направил много близки контакти с амбициозни, отворени и вдъхновяващи хора. Естествено конференцията ще бъде изцяло на английски, но фокусът е върху българската аудитория. Хората, които търсят, които искат да градят, които са отворени да получат обратна връзка и да се развиват.

Как дойде идеята за това събитие, което ни доближава до изкуството да живееш осъзнато?

Аз от много години си създавам и движа собствени мастърмайнд групи. Това ми е помагало много да се развивам като личност, начин на мислене и в бизнес отношение.

Преди 2 години се запознах с настоящите ми партньори – Андрей, Мариан и Георги на обучение на тяхната академия Leader Academy, в която бях гост-лектор. Поговорихме си доста и установихме че имаме много сходни ценности и визия. И така първо създадохме Samodiva Mastermind Retreat – 7-дневно приключение, което се проведе за пръв път миналото лято. Имахме участници от над 10 страни и създадохме една прекрасна основа. Тъй като е лимитиран до 18 участници, решихме да създадем и Samodiva Mastermind Summit. И по този начин повече хора да имат възможността да се включат и да преживеят поне за ден енергията на Самодива.

Ели, която е също супер вдъхновяваща и беше лектор на първия ни конференция, се включи като партньор на събитието и заедно сме готови да дадем всичко от себе си, за да вдъхновяваме хората и да създаваме истински и смислени контакти между тях.

Стоян Янков за изкуството да живееш осъзнато

Темата на конференцията е „Да живееш като герой“. Кои са героите на нашето време според Стоян Янков?

Понякога Холивуд ни показва герои с нечовешки супер сили.

Истинските герои са обикновените хора, които решават да действат по необикновен начин.

  • Герой е майката, която дава всичко от себе си, за да отгледа страхотни деца.
  • Герой е мениджърът, който има куража да си признае грешките, да срещне проблемите и да върви напред.
  • Герой е този, който е готов да живее по собствените си принципи и ценности.

Всички ние сме герои.

Но невинаги действаме от тази героична си част. И понякога имаме нужда от правилната среда, от правилните хора – да ни побутнат и пораздрусат – и така да се събуди героят.

Стоян Янков за изкуството да живееш осъзнато

Какво да очакваме на Samodiva Mastermind Summit?

Нещо невиждано, нечувано и невероятно!

Един ден, който ще помним дълго време!

Един ден, изпълнен с вдъхновение и страхотна енергия.

Среща с готини нови хора и практични идеи затова как да вдигнем собствените си стандарти и да вървим напред заедно!

Caмoдивa Маѕtеrmіnd Ѕummіt щe ce пpoвeдe нa 27 юни 2019 в Rаіnbоw Рlаzа. Oчaĸвaт ce нaд 200 гocти и 40 лeĸтopи. Toвa e пъpвoтo пo poдa cи cъбитиe в Бългapия, в ĸoeтo вceĸи yчacтниĸ щe имa възмoжнocт дa cпoдeли личнo или пpoфecиoнaлнo пpeдизвиĸaтeлcтвo, дa дaдe oбpaтнa вpъзĸa, cъвeт и ĸaтo цялo, дa e в пoмoщ нa ocтaнaлитe, зa дa мoгaт вcичĸи дa ce paзвивaт и изpacтвaт в paзличнитe cфepи, ĸoитo ca зacтъпeни.

Изпoлзвaй пpoмoĸoд NЕFТЕLІМОV15 и пoлyчи 15% oтcтъпĸa oт цeнaтa нa билeтитe.

Билeтитe вeчe ca в пpoдaжбa, a цeнитe зa paннo зaпиcвaнe ca вaлидни дo 30.05 в caйтa нa cъбитиeтo

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Мария Ненова

По образование – филолог, педагог, по вдъхновение – преводач, по призвание – изследовател. Имам 2 магистърски степени в областта на филологията – Български език, Руски език. Това, че се занимавам с преводи и съм преподавала повече от 23 години на млади хора, ме е стимулирало да съм в крак с новите неща и ученето е част от моето ежедневие. Процесът на обучение за мен е двустранен – аз уча учениците си, а те учат мен.
През 2005 година, благодарение на Словото, се запознах със Системата на Норбеков и от тогава съм част от екипа на Норбеков България. В момента съм преподавател по методиката на Норбеков, а от май 2014 година съм и в екипа на Издателско продуцентска къща ,,Жануа’98‘‘. Обичам да чета. Любознателен човек съм и непрестанно съм учила и сама, прочитайки много книги в различни области на знанието, и на различни курсове, семинари.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader