Инициативи . 1 минутa

За всички нас, които все още гледаме новини(рЕмисия)

рЕмисия, емисия, новини, Положителните, новини, централните, новинарски, емисии,

Някои думи трябва да бъдат видени! Някои изрази трябва да бъдат чути! Свободата е за това – за да изразява мнението – моето, твоето и на всички нас! В следните редове виж какво мнение споделя Силвия Дончева за новините – каквито са или трябва да бъдат:

Има една черта в човешкия характер, която е непоправима (или почти)…

Стремежът на човека към драматизиране, към очерняне на всичко, което е една идея по-цветно, по-различно, докато не си отдъхне при осъществяването на максималното унифицирано сиво и стане част от тълпата… спокоен и поразен. А ти сериозно ли искаш да бъдеш част от тази сива тълпа? Сивото е готино, но само за зимно палто.

Чиста проба мазохизъм си е пускането на вечерната емисия новини?!

Тогава, когато се предполага, че цялото семейство е събрано заедно, за да вечеря или пък да разкаже как е минал денят му. Но не, то е прекалено заето, за да гледа поредното крими събитие, което някак си присяда някъде между яденето и комуникацията и това е моментът, в който вечерта се превръща в поредната трагико-комична идилия, на която си длъжен да бъдеш съпричастен. Сериозно ли?

За всички онези, които все още гледат новини (поради някакви тъмни и незнайни за мен причини):

Излезте от зоната си на „комфорт“ и станете част от една промяна, която не е за подценяване. ‪#‎рЕмисия не е просто кампания за по-често отразяване на позитивни новини в националния ефир.

#рЕмисия е кауза, която иска да докаже, че българинът е по-отворен към света, по-информиран не само за лошото, което така или иначе се случва, но и за доброто, което, повярвайте ми, се случва ежесекундно – и тук не визирам само новородените панди в някой австралийски зоопарк (не че не харесвам панди, напротив).

Най-лесно е да подминем проблема, защото ДА – това е проблем.

Медията, както всички знаем, е средство за масова информация. И тук ще спра. Нека всеки сам извади своя извод, който може да сподели тук: https://www.facebook.com/events/492436527547596/

Уважавай себе си, информирай се избирателно и най-вече – не забравяй, че има хиляди поводи за усмивки.

А ти имаш ли мнение?

Снимка и текст: Силвия Дончева

Виж повече за кампанията #рЕмисия Новини…

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader