Личностно развитие . 1 минутa

Как да постигна вътрешен мир със себе си? Техника за всеки!

постигане на вътрешен мир

Идеята за вътрешен мир съществува още от древни времена. Хората практикували различни методи, за да намерят вътрешен мир. Някои станали отшелници, а други практикували медитация и се опитвали да станат едно цяло с природата.

Тази възвишена идея издържа на времето и все още е тук в днешно време. Но дали е толкова важна, колкото е била преди? Какво внимание обръщаме на умственото и душевното развитие?

В тази статия на Neftelimov.com ще преоткрием идеята за вътрешен мир.

Идеята за вътрешен мир в днешно време

Водим натоварен живот. Графиците ни са пълни, хората имат деца и домове, за които да се грижат. Едва намираме време за себе си. Какво остава за вътрешния мир?!

Ако потърсиш в Интернет, ще намериш толкова много статии, свързани с вниманието, вътрешния мир, мантрите, чакрите и т.н.

Съвременният модерен свят не задоволява потребността за щастие. От една страна, той е като чипса – поглъщаш нещо, а получаваш нищо. За това хората се опитват чрез най-различни методи да достигнат до щастие, като търсят вътрешния мир. Светът, който сами създаваме, ни изтощава.

медитираща жена постигаща вътрешен мир

Знанията на човечеството

В момента знанията на човечеството се разширяват със скоростта на светлината.

Учените намират лекове за смъртоносни заболявания, изследваме Вселената, човешките възможности се засилват. Наясно сме с всички тези неща. Пред нас се откриват нови хоризонти. Това води до интерес и към личностно развитие.

Има толкова много неща, които не можем да видим/почувстваме с нашите пет сетива! Как да се докоснем до тях?

Тази мисъл е в съзнанието на милиарди хора по света. Тя ни насърчава да работим върху душевните и умствените ни качества. Идеята за вътрешен мир не е забравена. Нашите знания по тази тема се разширяват бързо и сега тя заема важно място в живота ни.

Кой се интересува повече от идеята за вътрешен мир?

Трудно е да се каже кой е по-заинтересован от постигане на вътрешен мир – младежите или възрастните. Резултатът зависи от твоята личност и средата, в която се развиваш.

Покажи ми приятелите си и аз ще ти покажа бъдещето ти.

Ако общуваш с душевно обогатени хора, щастливи хора. Хора, които практикуват медитация и т.н., най-вероятно ще придобиеш техните нрави. Ще споделяш любовта им към вътрешния мир и ще проявиш интерес към тази сфера на развитие. Това правило важи за всеки друг сценарий. Започни да се срещаш с по-интелигентни и по-успешни хора от теб. Те ще те подтикват към развитие.

Бързането те забавя!

Възможно ли е да си в мир със себе си в нашия натоварен живот? ДА!

Вътрешният мир ще ти помогне да оцелееш в тази дива джунгла. В противен случай ще полудееш. Предполагам, че си се натъквал на статии и мотивационни бизнес книги за това как да бъдеш в хармония със себе си. Има всякакви съвети за медитацията, визуализацията, мълчанието и т.н. Аз също ги прилагам.

Ами ако ти кажа, че има друга книга с някои уникални техники? Тя е персонализирана за всеки човек на този свят. И още повече, не е нужно да я четеш. Вече знаеш как да изпълниш всички стъпки в книгата. Как? Това ръководство е в теб самия. Опитай се да надникнеш по-дълбоко и ще го намериш.

Не ми вярваш? Говоря глупости? Добре, ето какво. Ще споделя някои техники от моята книга. Прочети ги внимателно. Някои от тях могат да ти харесат. Пробвай ги, защото тези практики могат да се окажат част от твоята книга.

Намиране на вътрешен мир през 21 век:

Точно както нашата идентичност е различна, така и нашите подходи към нещата са.

Наруши правилото за мълчание:

Обичам да седя в мълчание. Тази техника работи безотказно, но подобен ефект има и друга техника.

Представи си как включваш слушалките и слушаш любимите си песни. Все едно има дискотека вътре в главата ти. Ефектът от музиката върху мозъка ни е омагьосващ. Тя е пряко свързана с нашите емоции. Всеки има песен, която го прави щастлив или тъжен. Щастието е свързано с вътрешния мир. Ето визуалното представяне на това, което току-що казах:

схема на ефектът на музиката за вътрешен мир

Не говори, а викай!

Има съвет, който гласи:

Когато имаш вътрешен конфликт или се чувстваш зле вътрешно, поговори със себе си.

Ето какво казвам аз:

Не говори, не плачи. Свържи се с вътрешното си аз.

Това работи, но не винаги – само в определени ситуации. Има емоционално състояние, което наричам „емоционално пренасищане“. Това е, когато смесица от гняв, тъга, депресия, щастие и страх започне да те измъчва. Това, което трябва да направиш, е да отвърнеш на удара. Не позволявай тази емоционална бомба да избухне във теб. Време е да се отървеш от нея. Отиди на тихо място и викай. Ти си на ход!

Ти поемаш оттук. Когато започнем да разбираме себе си на по-дълбоко ниво, животът започва да се чувства по-комфортно. Събери смелост и открий себе си. Дерзай!

В тази връзка разбери също какво е духовен реализъм и как би ти помогнал към себепознаването?

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Василена Василева

Бизнес B2B копирайтър Василена Василева е само на 15 години, но вече има над 3-годишен опит като копирайтър на свободна практика. Интересува се от дигитален маркетинг и брандиране. Работи в тясно сътрудничество с B2B и B2C компании, като им предоставя полезно и ангажиращо съдържание, което превръща читателите в клиенти. Когато не създава успешното бъдеще на фирми и предприемачи, чете книги, тренира карате и муай тай или се среща с приятели.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader