Маркетинг и реклама . 4 минути

5 най-добри инструмента за имейл маркетинг

5 най-добри инструмента за имейл маркетинг

Имейл маркетингът не е мъртъв – всъщност доста си е жив даже. Днес той продължава да бъде един от най-използваните маркетинг инструменти (както за маркетолози, така и за екипите за продажби) в редица индустрии и бизнеси. В резултат на това, при нарастващите компании инструментите за имейл маркетинг или ремаркетинг са едни от най-използваните.

Какво е имейл маркетинг?

Имейл маркетингът остава бърз и ефективен начин за ангажиране и намиране на нови клиенти или съществуващи такива. Освен това е изключително рентабилен – някои проучвания показват възвръщаемост на инвестициите до 4400%!

Просто имейл маркетинговите услуги съществуват, за да улеснят процеса на имейл маркетинг. Те имат функции и възможности, които подобряват и оптимизират имейл комуникацията. Помогнат да идентифицираш бъдещите си клиенти, да ангажираш тези клиенти и да сключиш сделка с тях.

Много от тези инструменти предлагат не само поддръжка по имейл, но също така могат да помогнат да организираш и съхраняваш информация в CRM система си.

Имейл маркетинг услугите и софтуерните продукти към тях оптимизират маркетингова ти стратегия. Те имат широк спектър от функции в зависимост от избраната от теб услуга, но често са свързани с:

  • автоматизация на процесите;
  • абонамент;
  • комуникации по имейл;
  • известия;
  • мониторинг на кампании,
  • интеграция с друг маркетинг инструмент;
  • продажби или анализи.

Защо имейл маркетингът е важен?

Днес услугите за имейл маркетинг продължават да бъдат неразделен и стратегически инструмент за предприятия с всякакви размери и във всички индустрии. Те помагат на бизнеса да изгради връзки с потенциални клиенти и да поддържа връзка с тях дори след затваряне на сделката.

Да не говорим, че докато те продължават да се развиват, функции като A/B тестване, автоматизация и персонализация направиха тези инструментите още по-ценни за един маркетинг специалист, който иска да се ангажира с все по-фрагментирана публика.

Сега в Neftelimov.com ще разгледаме някои от най-добрите услуги за имейл маркетинг днес. Коя от тях би внедрил в твоята кампания, прочети и избери:

#1 HubSpot Email Marketing Software

инструмент за имейл маркетинг HubSpot Email Marketing Software

HubSpot Email Marketing Software е лесен за използване. Има изключително висока степен на предпочитате сред маркетолозите, плюс всички удобства, които очаквате от един такъв продукт.

Функции на HubSpot Email Marketing Software са да може да избираш между различни шаблони за пускане на имейла или да персонализираш шаблона, съобразно публиката на твоя бизнес.

Можеш също така да персонализираш и да визуализираш имейлите си за различни получатели въз основа на типа устройство, държава или да използваш обикновен маркер за персонализиране. Така гарантираш, че всеки имейл включва съдържание, специфично за всеки получател.

#2 Omnisend

инструмент за имейл маркетинг Omnisend

Omnisend е лесна за използване платформа, която предлага работни процеси за автоматизация за всеки етап от пътя на новия клиент.

Това, което прави Omnisend различен от другите инструменти за имейл маркетинг, са функциите на свързаност между всички канали и по-голям контрол къде и как намираш търсената си аудитория. В процеса на автоматизация можеш да добавяш имейл, SMS, push известия, Facebook Messenger, WhatsApp и други.

Функциите на Omnichannel, комбинирани с удобна за потребителите сегментация, означават, че можеш да изпратиш правилния имейл до точния човек, в точното време, от най-подходящия канал.

#3 Pabbly Email Marketing

инструмент за имейл маркетинг Pabbly Email Marketing

Pabbly Email Marketing е софтуер за имейл маркетинг, който ще ти позволи да изпращаш групови имейли или чрез свързване чрез SMTP или външен SMTP.

Най-яките му функции са достъп до SMTP маршрутизация, автоматизация на работния процес, планиране на имейл и още много без ограничения. С помощта на маркетинговата автоматизация и автоматичните отговори, включени в инструмента, можеш да планираш предварително всичките си имейли.

Освен това Pabbly предлага отзивчиви шаблони за електронна поща и редактор с влачене и пускане на имейли за лесно персонализиране. Функцията за проследяване на имейли ти позволява да проследиш данни като честота на отпадане и честота на кликване. По този начин да подобриш маркетинговия си план и имейл кампаниите, които пускаш.

#4 Constant Contact

инструмент за имейл маркетинг Constant Contact

Constant Contact е популярна услуга за имейл маркетинг, която работи изключително добре за много индустрии.

Услугата предлага над 100 шаблона за имейли, които можете да използваш или да персонализираш имейла си. След като имейлът ти изглежда добре, можеш лесно да го насрочиш за изпращане до контакти си по всяко време веднага когато решиш.

В допълнение към кампаниите за качване на имейли, също можеш да планираш изпращането на имейли, за отпразнуване конкретни събития – например може да имаш постоянен имейл темплейт за рождения ден на всеки клиент.

След като се качи списък с имейл контакти, отказите и отписванията се актуализират автоматично.

#5 Campaign Monitor

инструмент за имейл маркетинг Campaign Monitor

Campaign Monitor се гордее с предоставянето на мощни, персонализирани инструменти за имейл маркетинг, които са изключително лесни за използване.

Техният редактор за направа на имейл е интуитивен. Включеният инструмент за анализи улеснява оптимизирането на твоята имейл маркетинг стратегия и създаването на целеви клиентски сегменти.

Персонализацията е ключова за Campaign monitor. Софтуерът използва данни, за да увеличи персонализираното съдържание и да информира сегментацията на списъка си, за да засили ангажираността. Също така се предлага и инструмент за визуална автоматизация на маркетинга, така че може да създаваш уникално преживяване в нови мащаби.

А споменах ли, че Campaign Monitor разполага с богата библиотека от ресурси, за да ти помогне да станеш професионален имейл маркетинг специалист.

За заключение

Повечето безплатни инструменти за имейл маркетинг предлагат най-важното, необходимо за изработването на основен бюлетин, но имат по-малко опции. Ако искаш богат набор от най-добрите функции като пълна персонализация, налична поддръжка и анализ на данни, използвай платените версии или инструментите изброени по-горе.

Да не говорим, че като маркетолог, може да искаш да помислиш за комбиниране на услугата за имейл маркетинг с CRM система. Така ще имаш още по-голяма функционалност, която може да повлияе на маркетинговия бюлетин на компанията. В крайна сметка най-добрият инструмент за имейл маркетинг зависи от целите и конкретните нужди на екипа ти. Така че прегледай опциите по-горе, преди да започнеш помисли за стратегията и след това избери най-добрия инструмент за имейл маркетинга на компания си.

Сега е време да разбереш и как да постигнеш ефективна имейл кампания в 8 стъпки!

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Мартина Георгиева

Аз съм мечтател, който винаги намира, за какво да твори. В свободното си време, което не е много, се занимавам с фотография, кино, пиша проза и поезия, занимавам се със студентски проект за споделено пространство за учене StudyHub – деен човек съм. Обичам да пътувам, но винаги искам да се върна вкъщи поне за малко.

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader