Социални мрежи . 4 минути

Как да заработи INFO бутона на сайта ни във Facebook?

Как да заработи INFO бутона на сайта ни във Facebook

INFO бутонът на сайта във Facebook (Facebook Context Button) е създаден, за да предостави повече информация за издателите и връзките, които се появяват в News Feed. По този начин хората сами решават откъде да се информират за случващото се, какво да споделят и на кого се доверяват в днешните социални мрежи.

Facebook Context Button се появява заедно с връзки, споделени в News Feed. При натискане на бутона, се отваря карта, показваща страницата във Wikipedia на издателя, свързани връзки, информация за това колко пъти е споделена връзката във Facebook и къде е споделена, ако е налично. Следното видео показва какво представлява:

Как да заработи INFO бутона на сайта ни във Facebook?

Информацията от Facebook Context Button се изтегля от Facebook и Wikipedia. За да може да заработи коректно, трябва да:

  • Притежаваш Facebook страница, която съответства на твоя домейн (например, YourSite.com съответства на „Твоя сайт“ на facebook.com/YourSite).

Нямаш уеб сайт? Много потребители смятат, че страницата във Facebook е достатъчен елемент от дигиталното присъствие. Е, те грешат! Страницата в социалните мрежи е маркетинг канал, който подпомага развитието на дигиталното присъствие. Основата винаги си остава уебсайтът. Научи повече в статията 7 мита: страница в социалната мрежа vs собствен уеб сайт.

  • Потвърдиш своя домейн във Facebook Business Manager.
  • Използваш същия домейн в полето „Уебсайт“ в настройките на Facebook страницата, напр. уебсайт: https://yoursite.com. Ще го откриеш, като посетиш секцията „Всичко за“ на страницата във Facebook.

Как да си потвърдим домейна във Facebook, за да заработи INFO бутона на сайта ни?

1. Влизаш във Facebook Business Manager и избираш бизнес профила, към който желаеш да свържеш домейна.

2. Отиваш на Бизнес настройки.

Във Facebook Business Manager се активира INFO бутона на сайта

3. В бизнес настройките избираш раздела Безопасност на марката и след това Домейни от левия страничен навигационен списък.

Безопасност на марката във Facebook Business Manager за потвърждаване на домейни

4. Натисни бутона Добавяне и въведи твоя домейн в изскачащия диалогов прозорец Добавяне на домейн.

5. Избери метода, който искаш да използваш за проверка на твоя домейн. Аз предпочитам чрез DNS Verification.

DNS Verification за проверка на собствеността на домейн и активиране на INFO бутона на сайта във Facebook

6. Копираш DNS TXT и го поставяш в хостинга, където е домейна. В статията за Редактор на DNS зони в cPanel е описано подробно как се извършва това.

7. Отново в бизнес настройките в Business Manager избираш раздела Безопасност на марката и след това Домейни от левия страничен навигационен списък.

8. Под Домейни избираш вече твоя домейн.

9. Отиваш на Add Assets и избираш желаната Facebook страница, която искаш да показва INFO бутона на сайта ти във Facebook.

В Add Assets на Facebook Business Manager се избира Facebook страница която ще показва INFO бутона на сайта

10. Готов си!

След като направиш стъпките, е необходимо да изчакаш 1-2 седмици, за да заработи INFO бутона на сайта във Facebook.

Ако не заработи до няколко седмици или някоя от стъпките те затруднява, не се колебай да ми пишеш! Ще се радвам да помогна! Все пак това ни е целта на всички в Neftelimov.com, а именно да подобрим Интернет пространството в България и да подобрим твоя бизнес.

Виж също една грешка, която всеки трябва да поправи

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader