Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

С какво ще ни изненада Webit 2019?

13.05.2019 - 15.05.2019

Webit 2018, блокбъстъри, медии, фалшиви новини, fake news, Пламен Русев, хуманоиден робот София

Блокчейн, хуманоидни роботи, токени за сигурност, криптиране на данни, генно инженерство, P2P плащания и умни градски мрежи ще бъдат само част от темите, които ще бъдат обсъдени на Webit 2019. Neftelimov.com е медиен партньор.

Webit 2019 ще събере някои от водещите инвеститори, иноватори, политици, активисти и предприемачи от цял свят. На събитието панелисти и лектори ще бъдат: 

  • американският милиардер и сериен инвеститор – Марк Кюбан,
  • изпълнителният директор на Airbus Defence and Space – Дирк Хоке,
  • основателят на McKinsey Digital – Пол Уилмот,
  • вицепрезидентът на Amazon Web Services – Сидни Картър,
  • българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика – Мария Габриел.

Несъмнено лектори от такъв калибър ще предложат на посетителите различни идеи, перспективи и поглед върху най-бързонавлизащите иновации в множество сектори.

Роботика и изкуствен интелект на Webit 2019

На събитието ще бъдат представени някои от най-вълнуващите технологични разработки като най-напредналият социален робот, дело на шведската компания Furhat Robotics. Роботът може да води разговори с хора и да реагира на изказвания с реалистични изражения, заради което водеща технологична медия го определи като робот, даващ лице на изкуствения интелект.

Финансови технологии (Fintech)

Финансовите технологии ще бъдат водеща тема на Webit.Money Summit, където посетителите ще могат да чуят за иновациите при дигиталните портфейли, мобилните и P2P плащания, трансграничните преводи, криптовалутите и бъдещото лице на банките и банковите услуги.

Блокчейн отново ще бъде тема на Webit 2019

На Webit.Festival 2019 ще се проведе отделен блокчейн форум – Blockchain Global Summit, където ще се обсъдят както водещите теми от последните години като блокчейн в електронното управление, регулациите на първичните монетни предлагания (ICO) и надеждността на блокверигите, така и иновациите в сферата като токени за комунални услуги, токени за сигурност и ролята на блокчейн за градовете на бъдещето. 

Здравеопазване

Геномика и биотехнологии, приложение на 3D печат, както и виртуална/смесена реалност в медицината, генно инженерство, терапии със стволови клетки и нови решения за диагностика ще бъдат част от водещите теми на Webit.Health Summit, който ще събере лекари, иноватори, инвеститори и ръководни кадри в сферата на здравеопазването.

Киберсигурността е важна и ще бъде тема на Webit 2019

Предизвикателствата пред сигурността на данните на корпоративни и държавни учреждения ще е водеща тема на Webit.Cybersecurity Summit. Сред водещите теми на форума ще са криптиране на данни, мобилна сигурност, геолокация, поверителност и защита на личните данни в онлайн пространството, както и антивирусни решения.

Умни градове

На форума Webit.Cities 4.0 горещите теми ще бъдат големите данни, новите стратегии за възлагане на обществени поръчки, както и цялостното интегриране на мрежи, аналитични инструменти и платформи за подобряване на градската среда и решаване на социални проблеми.

Климат и зелени технологии

Като част от Webit Climate | Tech Summit ще се дискутират решенията на екологични въпроси като енергийна ефективност, транспорт и електромобили, възобновяеми енергийни източници, устойчиви градоустройствени проекти, както и политиката на ЕС в областта на климата в периода 2020-2030 г.

Отново ще има възможности за стартиращи компании на Webit 2019

На Webit.Festival 2019 ще се проведе и форум за стартъпи – Founders Games, който ще даде възможност на около 1500 стартъпа от цял свят да покажат продуктите и решенията си и да спечелят финансиране от 200,000 евро.

След като Webit 2018 беше посветен на блокбъстъри, медиите, fake news и роботите, то предстои в средата на май да разберем какво ни готви Webit.Festival 2019. Ние ще сме там, а ти?

Билети може да закупиш ТУК 

 

Детайли

Начало:
13.05.2019
Край:
15.05.2019
Категория за Събитие:

Организатор

Webit
Email:
office@e-acad.eu
Уебсайт:
http://www.webit.bg/

Място

Национален дворец на културата – НДК
Пл. "България" 1
София, София 1463 България
+ Google Map
Уебсайт:
http://www.ndk.bg/
Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+