Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Специално за ИТ сектора: IT Edition – Install your Library for Innovation

14.11.2018

Специално за ИТ сектора IT Edition Install your Library for Innovation

Нивото на ИТ сектора все по-убедително се превръща в структурно определящ за добрата подготовка на лидери и мениджъри и устойчивият им преход в движеща сила за иновациите и развитието на компанията.

Напрежението и отговорността, която носят мениджърите в ИТ сектора, чувствително повишава нивата на стрес и компаниите често изпитват трудности в намирането на баланс.

Друга важна тема за бизнеса е плавното и устойчиво развиване на лидерски умения за бъдещите мениджъри, на които на практика им се налага да направят шеметен преход към новата си роля.

Карина Карагаева, съосновател на Human Business Studio споделя:

Ефективното лидерство започва с промяната в начина на мислене. Необходимо е да се развива умението да управляваме собствената си ментална енергия, така че да сме с пълна осъзнатост на силните си страни и добавяме стойност в бизнес контекст. Това се учи и се крие в способността на мозъка ни да се обновява, неговата невропластичност. Тренирането на това свойство на мозъка се налага като ключов фактор за успешните лидери в днешния изискващ бизнес свят, особено в силно конкурентната среда на ИТ сектора. Малко компании имат яснота как да помогнат на мениджърите си за такава промяна.

Техниките за промяна на мисленето и усвояване на така наречените Growth/Benefit/Innovation mindsets водят до подобряване на уменията за вземане на качествени решения, комуникация и разрешаване на проблеми. Предлагат инструменти, които подпомагат лидерите да стимулират предприемачеството и иновативността отдолу нагоре в организациите. Друго важно ключово умение на всеки успешен лидер е креативността, което е присъщо и незаменимо човешко качество, особено във времена на експоненциален растеж на технологиите.

IT Edition – install your Library for Innovation дава възможност на участниците да се запознаят и усвоят техники за промяна на мисловни модели за постигане на успех, за генериране и отсяване на идеи и бързата им реализация в реален продукт или услуга и създаване на т.нар. Innovation funnel. Уъркшопът ще се проведе на 14-ти ноември в Capital Fort в София. 

Насочен е към мениджъри в ИТ сектора и старши програмисти, които са на прага на нова стъпка в развитието си.

Това е първото от серията бизнес събития Industry Leaders Club by Human Business Studio. Домакин на събитието е Scale Focus, една от най-успешно развиващите се български компании в IT сектора. Специален гост е Виктор Билянски, СТО на Scale Focus. 

Лектори са:

  • Карина Карагаева– сертифициран корпоративен треньор с опит в IBM, Apple Inc, ABB и Xerox;
  • Бари Бранд – Chief Innovation Officer на Saatchi&Saatchi и съосновател на Leap Collective с дългогодишен опит в създаването и управлението на иновации в компании по целия свят.

 

Детайли

Дата:
14.11.2018
Категория за Събитие:
Уебсайт:
http://humanbusiness.studio/install-your-library-for-innovation/

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader