Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Академия за иновации: ИДЕИТЕ 2018 кани студенти на състезание за идеи

юни 1 - юни 2

Академия за иновации

За пета поредна година в София на 1 и 2 юни ще се проведе безплатна Академия за иновации за студенти – Bulgaria Innovation Hackathon 2018. Двудневното събитие, с елементи на хакатон, се организира от агенцията за иновации Innovation Starter и неправителствената организация ,,Обединени идеи за България” в партньорство с водещите университети в България и институционалната подкрепа на Европейската комисия.

В рамките на Академия за иновации: Идеите 2018, студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три мисии:

  1. Мисия: „Изобретения на бъдещето“
  2. Мисия: „Дигитални иновации“
  3. Мисия: „Социални решения“

На 1 и 2 юни в НДК, Литературен клуб ,,Перото”, младежите ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите, изброени по-горе. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на жури, което включва представители на бизнеса, предприемаческата екосистема и академичната общност.

Предварителна регистрация на студенти (индивидуални участници и екипи), които искат да се състезават в хакатона ще тече от 20 март до средата на месец май ТУК.

На 2 юни от 14:00 ч., при открити врати, в Литературен клуб ,,Перото” на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.

Награди на Академия за иновации 2018:

Голямата награда за отбора победител през 2018 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации: ИДЕИТЕ и организаторите.

Повече информация за събитието тук: http://innovationstarterbox.bg/events/akademiya-za-inovatsii-ideite-2018-innovation-hackathon/

Детайли

Начало:
юни 1
Край:
юни 2
Категория за Събитие:

Организатор

Innovation Starter
Email:
office@innovationstarterbox.bg
Уебсайт:
http://innovationstarterbox.bg/

Място

Национален дворец на културата – НДК
Пл. "България" 1
София, София 1463 България
+ Google Map
Уебсайт:
http://www.ndk.bg/
Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+