Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

6 милиона причини да останете в България с Innovation Explorer

23.02.2023

Как разгадаването на тайните на Вселената да донесе благополучие на обществото

На 23 февруари в залаДжон Атанасов, София Тех Парк, ще се проведе деветото издание на найголемия форум за иновации у нас Innovation Explorer 2023. Откриващ лектор ще е световно известният физик Джеймс Бийчам от ЦЕРН, който ще  ни запознае с теорията си заДругата страна на Черната дупка”.

В атмосферата на същинско телевизионно предаване, водено от едни от найизвестните български журналисти, предстоят срещи с визионери, практически работилници, важни дискусии и куп иновативни изненади за посетителите на ежегодния форум.

И още акценти от програмата:

  • Визионерът от Турция, журналистът, предприемачът и мореплавателят Емре Башкан ще говори за насърчаването на иновативното мислене в организациите чрез модела на зоната на комфорт;
  • Анна Мъри, от лидерите на Ашока, ще представи своята гледна точка за социалното предприемачество и неговото глобално влияние;
  • Навигаторът на бъдещето – Карл МакФол от Швеция – ще сподели идеите си за интелектуалния капитал в новата икономика на изкуствения интелект;
  • Феликс Фон Хелд, Изпълнителен директор на Института за иновации и методологии за промяна (Германия), ще се фокусира върху човека, като център на системата в една несигурна среда;
  • Джеймс Дойл, Изпълнителен директор на Музея за модерно изкуство, (Ирландия) ще обсъди иновациите в културата, като покана да бъдем необичайни.

Вече са разпродадени билетите за двете практически работилници, които оправдано предизвикаха голям интерес сред аудиторията на най-иновативния форум. Първият уъркшоп Addicting Users to Social Causes ще се води от Марина Шидеров, член на борда на БАСКОМ и Изпълнителен директор на Farm Creative Solutions. Марина ще разкрие стратегии и инструменти, с които се постига въздействие и се стимулира устойчива промяна чрез социално предприемачество.

Леона Асланова, Изпълнителен директор на агенцията за иновации Innovation Starter ще води практическа работилница Strategy Survival Game. Леона ще покаже нагледно как се решават проблеми чрез постигане на баланс между полярни идеи, възприемани като привидно конкурентни, когато се обединени от обща криза.

Модератори отново ще бъдат емблематични български журналисти като Венелин Петков, Люба Кулезич, Миролюба Бенатова, Флора Стратиева, Нели Тодорова, които превръщат форума в преживяване, съвсем близко до реално телевизионно шоу.

Организаторите от Innovation Starter и техните партньори са подготвили и редица иновативни изненади за посетителите, сред които 360 градуса анимиран мапинг с 4 full HD камери, сладолед от азот, виртуална реалност, пътуване до бъдещето, храна за космоса и мн. други.

Innovation Explorer 2023 е събитие напълно достъпно за хора с увреждания и с особена грижа към околната среда.

За регистрация: www.innovationexplorer.bg

Детайли

Дата:
23.02.2023
Категория за Събитие:

Организатор

Innovation Starter
Email
office@innovationstarterbox.bg
View Организатор Website

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader