Интервюта . 1 минутa

Елена Мелемова, Dermax: Природата ни дава всичко, просто трябва да се възползваме

Елена Мелемова Dermax Природата ни дава всичко просто трябва да се възползваме

Елена Мелемова е сърцето и душата на Dermax, което е натурална козметика. Успешна съпруга и майка на три деца, която е провокирана от своите нужди и тези на семейството си да развива успешно семеен бранд, с който се стремят да улеснят живота на всяка майка и дама, като предлагат универсални натурални продукти за поддържане на здравето и красотата на кожата както на мама, така и на детето, бащата и изобщо на цялото семейство.

В следното интервю за Neftelimov.com Елена ще ни разкаже повече за семейната фирма, участник в конкурса eCommerce Academy Awards 2022.

Как се стигна до създаването на Dermax?

Много пъти съм казвала, че Dermax не е създаден от мен. Брандът съществува от повече от 20 години. Създаден е от родителите на моя съпруг, които решават да превърнат една ефикасна, стара билкова рецепта в продукт, който лесно да достига и помага на повече хора, Dermax. Рецептата за кремчето е приготвяна на местно ниво в нашия край – смолянския и се е знаело, че това е чудесен лек срещу много кожни проблеми и с невероятно действие при изгаряния. И така, знаейки многото различни приложения на тази рецепта, родителите на съпруга ми я превръщат в патентован продукт, готов да достигне до по-широката аудитория. Така че спокойно можем да кажем, че Dermax е семейна фирма, а ние с моя съпруг сме естественото продължение на една традиция.

Елена Мелемова от Dermax

В днешно време постоянно излизат на пазара недоказани хранителни добавки и продукти за лична грижа – с какво се различава Dermax от всички тях?

В днешно време всичко можем да кажем, че е „натурално“. Има прекрасни, ефикасни продукти, които наистина са натурални. Аз лично ползвам и наистина мога да кажа – поздравление за създателите им! А пренасищането на пазара идва от слабия контрол, особено в интернет.

Всички знаем, че там можеш да пишеш и да си кажеш каквото искаш, без някой да те спре, да ти пише предписание, или да те глоби. С една добре структурирани маркетинг и реклама, придружени с красиви снимки, можеш да продаваш всяко нещо, което ти хрумне и дори е възможно да успееш. А обикновеният потребител трудно може да разбере от пръв поглед и то онлайн кое е истинско и кое не.

Ние също продаваме онлайн, но продаваме и физически, а физически трудно можеш да продаваш без всичко да ти бъде изрядно, тъй като проверките в аптеките и магазините са постоянни и навременни. Така че смятам, че това е една от основните разлики на Dermax с останалите продукти.

Какви са трудностите пред един фамилен бизнес?

Трудностите за малките бизнеси в България са много.

Като започнеш от производство, минеш през популяризиране, създаване на доверие у клиентите, та чак до продажбата, всичко е трудно. Когато влязат в магазина или аптеката, хората винаги предпочитат големия, известния бранд.

Трудно е да се наложиш, да накараш хората да ти се доверят, а трябва, защото малките фирми влагаме много старание, много личен труд. При нас всяка кутийка минава лично през ръцете ми. Всяка пратка е подготвена лично и от сърце. Затова смятам, че винаги си личи личното отношение и затова е хубаво да има малко повече доверие и в по-малките козметични брандове.

Какво е мястото на българската природа при бизнеса с натурални продукти?

Ние винаги казваме „Природата ни дава всичко, ние просто трябва да се възползваме“ и нашият регенериращ крем го доказва. За всяко нещо, което може да ти се случи, било то с кожата или някакъв друг здравословен проблем, природата има своето си лекарство.

Хубаво е да обръщаме повече внимание на природните съставки, защото е по-здравословно, по-полезно и доста ефикасно, дори понякога е смайващо. С две ръце подкрепям истинската натуралната козметика.

Като каква марка искаш да се докаже Dermax?

Ние сме марка българска натурална козметика, произвеждаща качествена козметика, и искам да се наложим, като една от добрите в България, а защо не и то най-добрите.

Защо решихте да използвате услугите на СуперХостинг за вашия онлайн магазин?

Когато стартирахме нашата онлайн дейност през 2012 година, хостинг услугите в България не бяха предлагани от толкова много компании, че да можем да избираме. Затова се доверихме на мнението на нашия програмист да избере доставчика на тази услуга. И до днес сме доволни, затова не сме сменили СуперХостинг и на този етап нямаме намерение да го правим.

Елена Мелемова от Dermax

Кой е звездният продукт на Dermax?

Регенериращият крем Dermax или както го наричат много наши клиенти – кремът със зелената капачка.

Продуктът е страхотен, защото съчетава в себе си много натурални съставки и това го прави супер ефикасен при редица кожни недостатъци и проблеми.

Защо решихте да участвате в конкурса eCommerce Academy Awards 2022, категория ,,Лична грижа‘‘?

Възможността да получим реална оценка от експертно жури, защото това е нещо, което би струвало много пари и, разбира се, възможността да се представим пред нова аудитория, както и възможността нашите клиенти и партньори да гласуват за любимия си крем. Хубаво ще е по време на конкурса да видим къде сме сред конкурентите си и това да ни направи по-добри, като бизнес. А и защо не, да станем част от звездите (смее се).

И ти ли имаш онлайн магазин? Можеш да се запишеш до 30 август в конкурса eCommerce Academy Awards, който търси звездите на онлайн търговията. Конкурсът дава много възможности, като можем смело да заявим, че в отделните категории ще се състезават само електронни магазини от един и същи бранш. Това означава, че ако един онлайн търговец иска да премери сили, ще го направи с преките си конкуренти. Знаеш, че конкуренцията е движеща сила за всеки бизнес. Когато бизнесът оперира в силна среда, той върви напред.

Ако тази статия е била полезна за теб? Сподели я, за да бъде полезна и за други:

Петър Нефтелимов

Основател на блога за Практическите съвети за бизнеса Neftelimov.com и съорганизатор на Предприемаческата програма на село Zero Start. Подвизавам се също като блогър, позитивен журналист в Uspelite.bg, предприемач, гост-ментор в няколко предприемачески програми, лектор на различни събития за предприемачество, доброволец в немалко проекти, по образование биотехнолог, а по свободно време с приятели – купонджия. Повече за мен на: Petar.Neftelimov.com

Може да харесаш и...

Практическите съвети за бизнеса • Facebook група

1200+
Членове
350+
Статии

Ако си прохождащ предприемач, тази група е точно за теб! В нея споделям полезни статии на доказаните професионалисти в България за предприемачество, бизнес, маркетинг, финанси и инвестиране, човешки ресурси… и още много!

ajax-loader