За Нефтелимов

Петър Нефтелимов, блог, блогър, neftelimov.comКазвам се Петър Нефтелимов. Родом съм от Павликени. Средното си образование завърших в ПМГ,,Васил Друмев’’, Велико Търново. Сега съм студент в Софийския университет, специалност Биотехнологии.

Страстта ми е да посещавам тематични събития от сферата на бизнеса, иновациите, финансите, маркетинга, образованието… По природа съм голям ентусиаст. Обичам да работя заедно с хората и да ги подкрепям. Приятелите ми казват, че винаги знам какво да кажа, за да ги успокоя и мотивирам.

Към момента съм част от екипа на онлайн медията ,,Успелите.бг‘‘. Най-голямата позитивна онлайн медия в България, която показва добрите новини и вдъхновяващите примери на успешните и доказали се българи в страната ни, както и чужбина, за да може да вдъхновят и другите да поемат по техния път.

През годините съм помагал и в следните проекти:

  • Образование без раници„, който е ръководен от българска организация, която е изцяло от доброволци. Тя има за цел да промени образованието към по-добро, предоставяйки безплатно образование на световно ниво за всекиго и навсякъде. Тук дейността ми е била различна – от разглеждане на CV-та на кандидати, които искат да се включат, писане на статии за блога, поправяне на видео уроци по Биология, до писане да е-мейли до различни длъжностни лица.
  • SmartMoney.bg, което е платформа за рационално управляване на финансите и организиране на курсове за лични финанси и успешно стартиране на бизнес в България. Ролята ми тук е била да отговарям за раздела за бизнес събития, с фокус популяризиране на всяко ново събитие.

Харесва ми да изучавам различните аспекти на Молекулярната биология, защото в хода на еволюцията е възникнало разделението на труда, както всеки орган в човешкото тяло не може да функционира самостоятелно, а е в тясна зависимост с друг(и), за да изградят един работещ организъм.

На надвидово ниво, тоест на група хора с различни интереси, работещият организъм може да е нова сграда, сайт, фирма, компания, дори семейство. Затова за мен е важно да изучим взаимоотношенията на най-микроскопично ниво, за да имаме успешна фирма и компания, семейство.

Рисувам, пиша разкази и стихотворения… С всичко, което правя, се опитвам да докосна хората. Поради причината, че съм се родил с 100% инвалидност, може да се каже, че съм на ръба между два свята, което ми помага да докосвам повече хората и да ги разбирам. Поради болестта си в училище, не пишех. Това ми даваше възможността да наблюдавам всеки около мен – как говори, как се държи, как се облича… По този начин изучавах в детайли характера на всеки един човек.

За мен всяка една крачка, тоест всяко едно действие – започване на някакъв разговор или запознанство, написване на CV/автобиография, подаване на химикалка или запалка на точния човек… ти прави първоначалния кален път в един първокласен и оформен с камъни път на желаната цел.

Досега живота ме е научил НИКОГА да НЕ се отказвам от нещата, които той ми предлага. Нищо не е случайно в този живот. Всяка една възможност или загуба дава началото на още други случки с неочакван край, но винаги е за наше добро, за да станем по-силни и смели за новите борби, в които ще ни поставят мечтите ни.

Винаги има и по-лошо от това. Но това трябва само да ни радва, защото никой не се е родил научен. Трудностите, пред които се изправяме, са тези, които ни учат, изграждат ни като личности. След всяка премината трудност сме горди от себе си. Вдигаме си все повече самочувствието, усмивката ни ,,нараства’’ и знаем, че ще може да покорим все по-високи върхове, да имаме все по-големи мечти за изпълняване.

Преди време бях на една конференция за иновации, на която накрая завършиха с извода, че докато има проблеми, ще има и иновации, които да ги решават. Това подкрепя моята теория, че докато има трудности/проблеми, ще има и безкрайната радост от справянето им с тях. Това ни дава опита и силата, които ще предадем на следващото поколение:

,,Ето аз успях и вие ще успеете!’’

Но не си мисли, че пиша само в блога си 🙂 Ако искаш да видиш какво споделям като гост в други сайтове, то отвори тук.

Ако тази статия е била полезна за теб, сподели я, за да бъде полезна и за приятелите и колегите ти:
  • 71
  •  
  •  
  • 71
  •  
  •  
Искаш нещо да ни кажеш?
 
Пиши ни.
 
Искаш нещо да ни кажеш?
+