Печалба от Биткойн: Как програмист инвестира спестяванията си в Биткойн?

Преди 4 години, шведският програмист Александър Ботема преобръща възгледите си относно Биткойн – от силен скептицизъм до дълбока вяра, че това е иновация със стойността на Интернет. В интервю той разказва как е решил да вкара абсолютно всичките си спестявания в криптовалутата, в резултат, на което Ботема в момента се радва на стократна печалба от Биткойн.

Милиардер ли си с печалба от Биткойн?

Не, не съм милиардер все още (в шведски крони). Но капиталът ми се умножи повече от стократно, след като продадох всичките си акции и ликвидирах спестявания си, за да купя Биткойни през 2013 г.

По това време един Биткойн е струвал 30 долара, а в момента стойността му надвишава 4200. Ботема все пак не споделя какви са му били спестяванията, но определено възвръщаемостта за 4 години е невероятна.

Той споделя, че това е нещо като пенсионна застраховка. Програмистът допълни:

Може би, ще продам част от активите си (биткойн), когато цената стигне 100 000 долара.

Ботема се занимава от малък с програмиране и има опит с криптирането и информационната сигурност, а преди 7 години за първи път се сблъсква с Биткойн.

Отхвърлих го като нещо безинтересно. Предвид факта, че имах богат опит със сигурността на данни, бях сигурен, че не е възможно да създадеш сигурни сървъри, които да са отворени и предрекох край (на Биткойн). Следващата година си седях в метрото и прочетох във вестника как Биткойн се е възстановил след срив. Не можех да разбера как валута, която се базира само на доверие, може да се възстанови. Това ме заинтригува.

Изтеглил всичките технически описания и кода, стоящ зад мрежата на Биткойн, и започнал да изучава материалите, използвайки знанията и опита си. Той се изумил от това, което научил, а скептицизмът му се изпарил.

Беше революционно! Бяха решили това, което мислех, че е нерешимо!

След като се уверил в технологията, той почнал да смята колко би струвал един Биткойн в бъдещето. Използвал пазара на златото за изчисленията си.

Стойността на пазара на златото, където богатите си вкарват парите, за да избегнат обезценяване, е около 8 трилиона долара. Ако ги разделиш на 21 милиона, колкото ще бъде броят на Биткойн от 2140 г. нататък, получаваш 380 000 долара за Биткойн. Накрая стигнах до стойности между 50 и 100 хил. долара за Биткойн. Паникьосах се и заложих всичките си спестявания.

Двигателят зад стойността на криптовалутата, според Ботема, е комбинацията от растящия брой приложения, като например микроплащанията, както и от дефлационния характер на виртуалната валута.

В крайна сметка, единственото му притеснение е било да не се стигне до пълната забрана върху използването на криптовалутата, но в момента не счита, че то е основателно.

Няма ли заплаха от останалите криптовалути?

Първата е най-голяма. Същото е както войната между VHS и Betamax. Технически погледнато, Betamax беше по-добър, но VHS беше по-голям. Така че дори и теоретично да мога да измисля съвсем нов Интернет, ще бъде много трудно да го разрасна.

Притесняваш ли се, когато има срив в пазара на Биткойн?

Не! Знам как работи системата и знам в какво съм инвестирал, за печалба от Биткойн. Разбира се, валутата има спадове, но винаги се е възстановявала след това. Бъдещето на Биткойн изглежда светло.

Щом Ботема го е направил, значи и ТИ МОЖЕШ! За да инвестираш и да реализираш печалба от Биткойн, влез на xchange, натисни „КУПИ“ и следвай трите лесни стъпки:

  1. Избери сума в лева (минимално 100 лв.) или количество Биткойн, което искаш да закупиш.
  2. Избери начин, по който искаш да платиш.
  3. Попълни адреса на Биткойн портфейла си и имейл, на който да получиш инструкциите за плащането и статуса на поръчката ти.

Изпълни поръчката и до минути ще станеш част от бъдещето!

Ако все още се чудиш дали да направиш тази крачка, погледни следните статии или ни напиши въпросите и притесненията си на petar@neftelimov.com

Идеи за инвестиция? Биткойн е най-добрият актив, според Уолстрийт

Биткойн: 4 важни факта за него за начинаещи (+1 урок за милиони)

Биткойн Кеш: 3 начина за достъп до новия ти Биткойн

Биткойн се разцепи. А сега на къде? Кой ще поддържа новия Биткойн?

Какво е Bitcoin Cash?

Заглавна снимка: cointelegraph.com


Професионалист ли си?

Регистрирай се БЕЗПЛАТНО в Указател за професионалисти и достигни до повече потенциални клиенти!

Един проект на Neftelimov.com

Ако тази статия е била полезна за теб, сподели я, за да бъде полезна и за приятелите и колегите ти:
  • 19
  •  
  •  
  • 19
  •  
  •  

Петя Нанкова

Завършва бакалавър „Международна Бизнес Администрация“ и магистратура „Финанси“ в Холандия, но вярва, че я очаква и добро бъдеще в България, затова се връща веднага щом приключва с образованието си. Работи една година по специалността в една от най-големите IT компании в света, но винаги стартъп средата я е влечала най-много. Случайно се среща с хора, които ѝ разказват за Биткойн. В последствие толкова ѝ става интересна материята, че става част от проекта им xChange.bg – сайт за покупка и продажба на криптовалути, а плановете им за бъдещето са големи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Полезна ли ти е статията?

За нас е важно да предлагаме само полезна информация на читателите ни! Затова харесай нашата Facebook страница, за да се информираш за всяка нова статия за Биткойн. Благодарим ти!

До скоро!

Искаш нещо да ни кажеш?
 
Пиши ни.
 
Искаш нещо да ни кажеш?
+