Нюансите – друг поглед върху нещата…

Тази статия планирах да я напиша още преди седмици, когато ходих да гледам филма, но поради липса на време я пиша сега. Ще си кажеш, че само аз не бях писал за този филм. Затова ще ти отговоря, че може и да не я четеш. Никой не те кара да четеш следващите редове, но ако искат да видиш един друг поглед върху нещата от живота – ще трябва да я прочетеш. На моменти може да ти изглежда като лудост това, което пиша…

Преди да гледам филма и след това сигурно съм изчел и чул хиляди мнения по повод какъв е филма.

Като 99% са все негативно настроени, които са насочени само към външната обвивка/повърхностното/ на филма, без да се вникне в дълбокия смисъл на живота на някои отделни хора. В следващите редове ще вникна в замисъла на филма от психологическата му страна, защото такива хора, каквито са показани във филма, със сигурност има.

Струва ми се, че трябва да почна от там, кое ме накара да отида да гледам ,,50 нюанса сиво”?

Най-гледаната премиера на всички времена в България е ,,50 нюанса сиво”. Лентата надскочи и най-смелите прогнози – над 70,000 зрители са я гледали през изминалите три дни, като с тази бройка филмът изпреварва досегашния първенец ,,Междузвездни войни: Отмъщението на Ситите”.

,,Петдесет нюанса сиво” е донесъл на създателите си от продажбата на билети по света 500 милиона долара. За сравнение, бюджетът на филма е 40 милиона долара

Да, това си е голяма PR кампания, признавам си.

Билетите бяха изкупени седмици преди премиерата. Аз много трудно си намерих три билета, за мен и за двете ми приятелки, защото от отзивите за филма ме беше страх да отида сам… 😀 Просто нямаше как да не отида на най-касовия и продаван филм. Интересно ми беше какво го направи толкова търсен…

В следващите редове ще си кажа мнението за замисъла на филма като цяло:

Природата е създала всякакви индивиди, с различни интереси, предпочитания и нужди. След това в индивидуалното си развитие човек се изправя пред различни изпитания, които може да му оставят дълбок белег в живота. Още повече ако и в детството си имал проблеми. Тази доминантност, показана във филма, е нормална при някои от бизнесмените, защото те са си направили всичко сами. Сами се изправят пред трудностите, създават всичко от нулата. Стават шефове, управляват, командват всичките си служители за тяхна полза само за да се почувстват велики в това, което правят. Като добавим и проблемите в детството, това, че се си чувствали нищожни, а сега се виждат на върха като велики. Но това не спира до тук, защото някои от тях прехвърлят това и в личния си живот. Те просто искат навсякъде да са на върха, да унижават и да правят нищожни другите.

Навсякъде, колкото и да не осъзнаваме, си има правила, дори и в секса.

Дори и в секса си има правила, както навсякъде, някой строги, а други не ги приемаме за правила, но все пак ги има. Така във филма, БДСМ субкултурата е с ясни правила. Има я при някои от хората, защото те така си играят ролята и в къщи – на доминантен или подчинен. Да, това е друг вид живот, ненормален за нас, защото си имаме някакви стереотипи. Колкото и да звучи грубо – за едни любовта е бонбони и цветя, а за други камшици и груба сила…

Това, което показва филма, е различен поглед на нещата, от който може да се научи много. Да се научи, че живота ни прави различни. Нещастията не се случват просто така, а са следствие от критични ситуации.

Детството е важно, защото то е пречупено отражение на бъдещата ни личност.

Виж също дали си стереотипна или индивидуална личност?


Искаш ли?

  1. Да си създадеш една безплатна страница – онлайн визитка, в която да опишеш си професионалната история, както и да си качиш снимки и видеа.
  2. Тази визитка може да споделяш в социалните мрежи, както и да я сложиш в подписа на емайла си.
  3. Хората ще могат да те откриват по професията ти. Така ще си създаваш още повече бизнес контакти.
  4. При желание може да получиш емайл адрес с @profesionalisti.info , който ще бъде синхронизиран с текущата ти Gmail или ABV поща.
  5. Още допълнителни плюсове в бъдеще.
Регистрирай се БЕЗПЛАТНО в Указател за професионалисти и достигни до повече потенциални клиенти!

За да придобиеш по-голяма представа за функционалността на страничката, може да погледнеш видеото:

Очаквам и теб в Общността на професионалистите в България!

Един проект на Neftelimov.com

Петър Нефтелимов

Основател на Profesionalisti.info. Застъпник на положителната журналистика в Uspelite.bg и блогър в Jamba.bg. Организатор на Run2Gether Bulgaria. Ментор в ABLE Mentor. Изучава биотехнологии в Софийския университет. Посланик на Balkans Everywhere.

Искаш нещо да кажеш?
 
Пиши ми.
 
Искаш нещо да кажеш?
+