Идеи за инвестиция? Биткойн е най-добрият актив, според Уолстрийт

Биткойн ще бъде най-добре представящият се актив до края на годината, което го прави изключително атрактивен като инструмент за идеи за инвестиция. За сега стойността му се е увеличила повече от три пъти, а все по-голямото търсене и дериватни инструменти на база на криптовалутата ще допринесат за растежа.

Задаваш ли си въпроса ,,В какво да инвестирам“? Отговорът е Биткойн. Не е необходимо да си купуваш цял Биткойн. Можеш и 0,01 от моментната му стойност, която към момента е около 43$ от тук: xchange.bg, тъй като цената се очаква да достигне 10 000 долара в следващите 3 години!

Биткойн най-вероятно ще се представи по-добре от акциите и облигациите до края на тази година, според Том Лий, съосновател на Fundstrat, бутикова компания, която изследва инвестиционни възможности в различни сектори. Той беше и един от първите стратези на Уолстрийт, който пусна доклад върху най-известната криптовалута.

Смятам, че Биткойн е слабопритежаван актив с потенциал за огромно ,,спонсорство” в бъдещето от страна на институционалните инвеститори.

Той допълни, че Биткойн притежава много от характеристиките на златото, които го правят атрактивна алтернативна валута, както и много добър инструмент за съхранение на стойност. В телевизионно предаване по CNBC, на Лий му бяха зададени няколко блиц въпроса по тази тема:

Идеи за инвестиция? Биткойн или злато?

Категорично Биткойн!

Какво би предпочел да притежаваш – Биткойн или портфолио от акции в американски компании?

Ако гледаме в периода от сега до края на годината, разбира се, че Биткойн.

Ще бъде ли Биткойн най-добре представящият се актив?

Да.

Биткойн бележи постоянни рекорди през последните дни, а в момента стойността му е почти 4500 долара. Въпреки че преди малко повече от две седмици Биткойн се разцепи на две, той е по-силен от всякога, отбелязвайки четворен растеж от началото на годината.

В момента криптовалутата се търгува със 7% повече от преди 24 часа и не изглежда да забавя темпото. В същото време, Етера също отбелязва голям растеж от началото на месеца. След като беше паднал от 400 до под 200 долара, вече за да закупите 1 Етер, трябва да отделите поне 300 долара.

Лий публикува доклад в началото на миналия месец, в който обяснява потенциала на Биткойн да достигне 20 хил. долара, а може би и 55 хил. долара до 2022г. Определено не е за подценяване и е от най-доходоносните идеи за инвестиция, тъй като Том Лий е известен с верните си прогнози, любимец е на институционалните инвеститори и е бил един от водещите стратези в JPMorgan. Той също беше и един от малкото хора на Уолстрийт, които познаха, че ако Тръмп спечели изборите, акциите ще се покачат, отколкото да паднат – което се и случи.

Лий също вижда и други причини за оптимистично настроение към Биткойн:

Институциите трябва директно да купуват монетата чрез брокер, но CBOE и CFTS вече пуснаха търговия чрез фючърси, така че мисля че ще расте търсенето.

Последния месец CBOE (Chicago Board Options Exchange) каза, че планира да предлага търговия с Биткойн чрез фючърси в началото на следващата година, а CFTC (US Commodity Futures Trading Commission) вече одобри LedgerX да предоставя клиринг услуги, свързани с Биткойн и останалите криптовалути.

Лий също е един от най-мрачно настроените към представянето на американските акции до края на годината. Той счита, че стойността им ще е с около 8% по-ниска от тази, която наблюдаваме сега, докато негови колеги очакват стойността да се запази.

Задаваш ли си въпроса ,,В какво да инвестирам“? Отговорът е Биткойн. Не е необходимо да си купуваш цял Биткойн. Можеш и 0,01 от моментната му стойност, която към момента е около 43$ от тук: xchange.bg, тъй като цената се очаква да достигне 10 000 долара в следващите 3 години!

Статията е преведена и адаптирана от CNBC.

Виж също:

Биткойн Кеш: 3 начина за достъп до новия ти Биткойн

Биткойн се разцепи. А сега на къде? Кой ще поддържа новия Биткойн?

Какво е Bitcoin Cash?


Професионалист ли си?

Регистрирай се БЕЗПЛАТНО в Указател за професионалисти и достигни до повече потенциални клиенти!

Един проект на Neftelimov.com

Ако тази статия е била полезна за теб, сподели я, за да бъде полезна и за приятелите и колегите ти:
  • 28
  •  
  •  
  • 28
  •  
  •  

Петя Нанкова

Завършва бакалавър „Международна Бизнес Администрация“ и магистратура „Финанси“ в Холандия, но вярва, че я очаква и добро бъдеще в България, затова се връща веднага щом приключва с образованието си. Работи една година по специалността в една от най-големите IT компании в света, но винаги стартъп средата я е влечала най-много. Случайно се среща с хора, които ѝ разказват за Биткойн. В последствие толкова ѝ става интересна материята, че става част от проекта им xChange.bg – сайт за покупка и продажба на криптовалути, а плановете им за бъдещето са големи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Полезна ли ти е статията?

За нас е важно да предлагаме само полезна информация на читателите ни! Затова харесай нашата Facebook страница, за да се информираш за всяка нова статия за Биткойн. Благодарим ти!

До скоро!

Искаш нещо да ни кажеш?
 
Пиши ни.
 
Искаш нещо да ни кажеш?
+