Една кино вечер…

Ще ви разказа за едно филмово клубче, което ме вдъхнови и в същото време ме накара да се замисля, че независимо къде си, винаги ще намериш позитивни, усмихнати и търсещи хора.

Поканиха ме да отида на една кино вечер в едно барче, наречено с краткото име ,,ТАМ“. Съгласих се, разбираше се. Малко не знаех какво да очаквам, защото кино вечер с документални филми+дискусия във Велико Търново?

Като отидох… Изненада! Всички там бяха усмихнати, позитивни, с чайчета в ръка и чакащи филма. Филм или по-точно два филма за Космоса. Казаха ми, че този месец бил с документални филми за Вселената. Всеки месец имало различна тема. Така всяка неделя започнало да се организира гледане на филм и обща дискусия след него. Организатори на тази инициатива са двама млади мъже, ентусиазирани и пълни с идеи. Единият се занимава с наука, а другият с езици. Какво споделиха те за това – как са започнали:
,,Гледам от малък документални филми. Колекционирам ги. Събирам ги на хард диска си и ги гледам по няколко пъти през годините. Но един ден ме озари идея: Защо да ги гледам сам, като мога да ги споделям с другите… И така всичко започна преди пет месеца.“ – Калин Василев /Калинбата/
,,Възможността да създадем среда, в която млади и мислещи хора да открият други като тях, да споделят и развиват идеите си, ме мотивира да продължавам с тази инициатива.“ – Николай Раднев

Свърши филма, който беше много, много дълбок и те караше да се замислиш, че ти си една малка прашинка в огромната Вселена. Дойде време за общата дискусия. Тя беше най-хубавото и вдъхновящо нещо на вечерта. Да видиш толкова млади хора с различни и интересни мнения и идеи си беше голямата изненада за мен. Ето някои от ключовите изводи на вечерта:

,,За да докаже теорията си, за да я представи на себе си и на другите, идва време, когато ученият излиза от реалността и се пренася в света на лудостта.’’

,,Колкото повече пътуваме, толкова повече навлизаме в самите себе си и се пооткриваме .“
,,С всяка една крачка напред ние ставаме все по-свободни.“

За край ще кажа, че трябва да има повече такива млади хора, изпълнени с идеи, защото ПРОМЯНАТА ИДВА С МАЛКИТЕ НЕЩА…

Виж също какво казвам за Предметът…


Професионалист ли си?

Регистрирай се БЕЗПЛАТНО в Указател за професионалисти и достигни до повече потенциални клиенти!

Един проект на Neftelimov.com

Ако тази статия е била полезна за теб, сподели я, за да бъде полезна и за приятелите и колегите ти:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Петър Нефтелимов

Уча Биотехнологии в СУ. Сферите ми на интерес са различни. Интересувам се от наука, образование, бизнес проекти, младежки инициативи и креативни начини да разширявам мирогледа си. Голямата ми страст са събитията, независимо на каква тематика са.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Искаш нещо да ни кажеш?
 
Пиши ни.
 
Искаш нещо да ни кажеш?
+