5 начина за сдобиване с Биткойн. Купуването е само един от тях

Преди да ти представя 5-те начина за сдобиване с Биткойн, нека първо обобщя информацията от предишните ми две статии.

Валутата биткойн не се издава и не се гарантира от правителство, организация или компания. Тя се поддържа и защитава от десетки хиляди компютри по света, чиято съвкупна мощ е хиляди пъти по-голяма от изчислителната мощ на Google, Amazon и IBM взети заедно. Стойността на биткойн се основава на тази изчислителна мощ, както и на предимствата му, за които ще говорим в следната статия. Независимо, че цената на един биткойн е вече над $2000, с биткойн могат да се извършват разплащания с размер по-малки от един цент.

Можем да се разплащаме с биткойн без нуждата от посредници – без банки, Visa, MasterCard, PayPal и подобни. Биткойн портфейл не е нещото, в което седят биткойните. Той е просто инструментът, с който управляваш своите биткойни в глобалната разплащателна система Биткойн. Портфейлът управлява множество биткойн адреси под една шапка. Таксите за изпращане на биткойн са минимални и не зависят нито от размера, нито от получателя на плащането.

Всъщност, при Биткойн държавните граници не съществуват – веднъж превърнати в биткойн, парите ти са налични от всяка точка на света, в която има интернет. Може дори да се каже, че биткойн е първата технология в историята на човечеството, която е по-силна от държавата и централизираната власт в нея.

Затова и много от нас гледат на биткойн не толкова като на модерна валута в интернет, а като социална съпротива срещу статуквото.

Ето ги и петте начина за сдобиване с Биткойн:

 1. Купуване – от борси, обменни бюра, от приятели и други.
 2. Заработване – продаване на време, продукти, услуги, интелектуална собственост и всичко останало за Биткойни.
 3. Спечелване – от облог и прочие.
 4. Наследяване – стига собственикът да е подсигурил паролите и локациите на съхранение на време, в противен случай никой, никога няма да може да използва тези Биткойни, които са били натрупани.
 5. Майнинг – копаене на Биткойн. Процесът наподобява добре познатата миньорска работа само че миньорите са мощни и добре оборудвани мини компютри.

Знаеш още начини за сдобиване с Биткойн? Сподели ги в коментар и аз ще ги добавя в статията.

Ако си пропуснал следните статии, сега е моментът да си ги наваксаш:

Биткойн се разцепи. А сега на къде? Кой ще поддържа новия Биткойн?

Какво е Bitcoin Cash?

Биткойн: 4 важни факта за него за начинаещи (+1 урок за милиони)

Биткойн портфейл: Какви видове са и кой е най-правилният за теб?


Ако сега за първи път чуваш за Биткойн или си напреднал и търсиш още по темата, ела в #bitcoinBulgariaHelp – Facebook група, която е открита за всеки, който иска повече информация и съвет, относно Биткойн.

Очакваме те!


Професионалист ли си?

Регистрирай се БЕЗПЛАТНО в Указател за професионалисти и достигни до повече потенциални клиенти!

Един проект на Neftelimov.com

Ако тази статия е била полезна за теб, сподели я, за да бъде полезна и за приятелите и колегите ти:
 • 28
 •  
 •  
 • 28
 •  
 •  

Иван Петков

Завършва за инженер по транспорта в Русенския университет и 6 години работи по специалността. Успоредно с това се занимава с много други дейности, изискващи денонощни усилия. В последствие се установява в чужбина. Но това не го спира да бъде полезен на България. През октомври 2016 се сблъсква за втори път с Биткойн и осъзнава, че пропуснатите ползи за него са около 600 млн. долара. Тогава решава, че ще направи, така че, ако някой чува сега за първи път за Биткойн, той да има откъде, добре и пълноценно да се информира, за да не се случи така, както с него така. Затова няколко човека се събират и създават #bitcoinBulgariaHelp – група, която е открита за всеки, който иска информация и съвет относно Биткойн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Полезна ли ти е статията?

За нас е важно да предлагаме само полезна информация на читателите ни! Затова харесай нашата Facebook страница, за да се информираш за всяка нова статия за Биткойн. Благодарим ти!

До скоро!

Искаш нещо да ни кажеш?
 
Пиши ни.
 
Искаш нещо да ни кажеш?
+